6x woontrends voor het voorjaar van 2023  

6x woontrends voor het voorjaar van 2023  

De blaadjes kleuren langzaam weer groen, dieren komen uit hun winterslaap en het is steeds langer licht. De zonnestralen worden langzaam warmer, de terrasjes gaan weer open en je kunt zonder jas naar buiten. Je raadt het al: het voorjaar komt eraan. Hét moment om meer naar buiten te gaan, maar ook om buiten naar binnen te halen! Dit voorjaar staan de interieurtrends namelijk in het teken van het buitenleven. Maar dan binnen. Laat je inspireren door 6 woontrends voor het voorjaar van 2023.

Woontrend 1: de rust zelve

Rust, rust en nog eens rust. Dat is waar deze woontrend om draait. Thuis wordt de plek voor slow living: een plek waar de tijd iets langzamer lijkt te gaan. Een plek waar je helemaal zen wordt. Zo’n oase creëer je door je muren licht te houden en niet te veel accessoires neer te zetten. Ton-sur-ton, strakke vormen en grote items zijn hierbij een must. Scandinavisch en minimalistisch zijn de woorden van deze woontrend.

Woontrend 2: fun & vrolijk

Minimalisme niet jouw ding? Ga voor het compleet tegenovergestelde maximalisme! Deze woontrend lijkt veel op een bohemian interieur, want uitgesproken items mogen niet ontbreken. Doe eens gek en ga voor bold statement, zoals felgekleurde accessoires, wandpanelen of - voor echte fun in huis – een schuifdeur in een felle RAL-kleur. Zo maak je van je interieur een vrolijk feestje. Een beetje bohemian en een beetje back to the seventies, kunnen we wel zeggen.

Woontrend 3: duurzaam en hergebruikt

Duurzame meubels en accessoires komen zijn steeds vaker te zien in interieurs. Denk hierbij aan gerecyclede of duurzame materialen, zoals onze aluminium binnendeuren en schuifdeursystemen. Maar daar behoren ook producten die een tweede leven krijgen bij. Schuifdeuren van barnwood of steigerhout bijvoorbeeld. Deze soorten hout hebben gediend voor van alles en nog wat, maar dat maakt ze zeker niet minder sterk. Zo heb jij een duurzame deur met een eigen verhaal.

Woontrend 4: DIY is zo 2023

Of je nu geld wil besparen of het leuk vindt om zelf te klussen: Do It Yourself projecten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Met onze onbehandelde loftdeur van steigerhout creëer je een schuifdeur die alleen jij hebt. En met onze losse Barnwood planken maken wat je wil!

  1. DIY houten deur 95x215 cm
    Waardering:
    95%
    Special Price € 219,00 Regular Price € 249,00

Woontrend 5: één met de natuur

Je kunt natuurlijk de deuren openzetten om buiten met binnen te verbinden, maar je kunt buiten ook náár binnen halen. Letterlijk, met planten. Het liefst veel en groot. Maar ook door een groene kleur op de muur en door natuurlijk hout en natuursteen.   

woontrend voorjaar

Woontrend 6: organisch

Accessoires, meubels en materialen: alles wordt steeds ronder. Ronde items verzachten je interieur en geeft je interieur een meer comfortabel gevoel. Ze doorbreken strakke lijnen en geven je interieur een speels effect. Het zit ‘m in de grote meubels, maar ook in details, bijvoorbeeld ronde kapstokhaken. Maar organisch betekent ook een vloeiend, zoals een boomstamtafel of schuifdeur van boomkant.

Spring het voorjaar in

Met deze interieurtrends geef je je interieur een frisse look. Verbind binnen met buiten en haal het voorjaar in huis. Vul jij je huis met vrolijkheid of ga je voor rust?

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer