Interieurtrend: taatsdeuren met zijpanelen

Interieurtrend: taatsdeuren met zijpanelen

Interieurtrend: taatsdeuren met zijpanelen

Ben je op zoek naar een stijlvolle manier om je interieur te upgraden? Heb je al gehoord van taatsdeuren met zijpanelen? Deze moderne en elegante deurstijl kan een prachtige toevoeging zijn aan je huis. Maar wat zijn taatsdeuren precies? En wat zijn zijpanelen en in welke situaties kun je ze gebruiken? Wij leggen het graag aan je uit!

Over taatsdeuren

Taatsdeuren zijn deuren die om een verticale as draaien en zowel naar binnen als naar buiten kunnen openen. In tegenstelling tot traditionele scharnierdeuren die aan één kant vastzitten, worden taatsdeuren gemonteerd op een speciale taatsscharnier die in de vloer en het plafond wordt bevestigd. Dit zorgt voor een soepele, bijna zwevende beweging en een strakke, moderne uitstraling. Taatsdeuren zijn vaak te zien in luxe woningen en high-end interieurs vanwege hun minimalistische en stijlvolle design. Een groot voordeel van taatsdeuren is dat ze ruimtebesparend zijn, omdat ze geen draaicirkel nodig hebben zoals traditionele deuren. Bovendien zijn ze een lust voor het oog in je interieur door hun strakke lijnen.

Wat zijn zijpanelen?

Zijpanelen zijn glazen of vaste panelen die naast de deur worden geplaatst om de doorgang te vergroten en meer licht binnen te laten. Ze zijn perfect om een gevoel van openheid en transparantie te creëren zonder afbreuk te doen aan de privacy. Zijpanelen kunnen vast zijn of in sommige gevallen ook openingen bevatten, afhankelijk van je behoeften en stijlvoorkeuren. Een van de grootste voordelen van zijpanelen is dat ze veel lichtinval mogelijk maken, wat zorgt voor een heldere en uitnodigende sfeer. Ze creëren ook een gevoel van ruimtelijkheid, waardoor kamers groter en luchtiger aanvoelen. Daarnaast voegen zijpanelen een extra dimensie toe aan het ontwerp van de deur, waardoor een meer verfijnde en complete look ontstaat.

Toepassingen van zijpanelen in het interieur

Heb je ruimtes in je huis die wat donker of klein aanvoelen? Of wil je gewoon een moderne en open uitstraling creëren? In smalle gangen en entrees kunnen zijpanelen smalle gangen en entrees lichter en ruimer doen lijken. Door het toevoegen van glazen zijpanelen naast je taatsdeur, kun je meer licht binnenlaten en een uitnodigende entree creëren. Wil je een scheiding maken tussen je woon- en werkruimte zonder de ruimtes volledig van elkaar af te sluiten? Taatsdeuren met zijpanelen bieden de perfecte oplossing. Ze bieden privacy wanneer dat nodig is, terwijl ze ook een open en luchtige sfeer behouden.

Keuken en eetkamer

In de keuken en eetkamer kunnen zijpanelen ook een prachtige toevoeging zijn aan de scheiding tussen je keuken en eetkamer. Ze zorgen voor een naadloze overgang tussen de ruimtes en laten het licht vrij doorstromen, wat bijdraagt aan een gevoel van verbondenheid en openheid. Zijpanelen maken de ruimtes niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk, waardoor je keuken en eetkamer er nog stijlvoller uitzien.

Woonkamer

Stel je voor dat je een L-vormige woonkamer hebt en je wilt een hoek van de kamer afsluiten om een aparte ruimte te creëren. Deze hoek kan bijvoorbeeld dienen als een speelkamer voor de kinderen of als een rustige werkkamer. Door een taatsdeur met zijpanelen te gebruiken, kun je deze ruimte functioneel afscheiden zonder dat je het gevoel van openheid en licht verliest. De zijpanelen laten licht binnenstromen, waardoor beide delen van de kamer helder blijven. Dit maakt het een ideale oplossing voor gezinnen die behoefte hebben aan flexibele en multifunctionele ruimtes in hun huis.

Badkamer

Wanneer je een lichte badkamer of wc hebt, die grenst aan een donkere gang, kun je ervoor kiezen om een binnendeur met mat glas te nemen. Taatsdeuren met melkglas zijpanelen zijn dan echt een top oplossing. Melkglas laat namelijk diffuus licht door, dat betekent dat je voldoende privacy hebt in de badkamer, maar het toch lekker licht en uitnodigend is in de gang. Als je melkglas zijpanelen naast je taatsdeur plaatst, zorgt dit voor nóg meer lichtinval in de gang. Dit is vooral handig als je gang niet (veel) natuurlijk licht krijgt, omdat je zo het licht van de aangrenzende badkamers kunt benutten zonder dat je privacy in het gedrang komt. 

Verschillende mogelijkheden

De opties voor taatsdeuren met zijpanelen zijn bijna eindeloos. Wil jij een open en lichte look in jouw huis? Kies dan voor transparant glas. Wil jij meer privacy voor bijvoorbeeld een werkkamer of een badkamer, maar wel het maximale licht behouden? Dan is melk glas de ideale keuze. Je kunt ook kiezen voor grijs of zwart gerookt glas. Heb jij juist (te)veel lichtinval en wil je dit dempen voor een andere ruimte, maar wil je wel de ruimtes met elkaar verbonden houden? Dit kun je mooi doen met grijs of zwart gerookt glas. Daarbij biedt getint glas ook meer privacy dan transparant glas. 

Taatsdeuren met zijpanelen zijn een geweldige manier om je huis een moderne, elegante uitstraling te geven terwijl je ook profiteert van praktische voordelen zoals extra lichtinval en ruimtebesparing. Of je nu je entree, woonruimte, slaapkamer of keuken wilt upgraden, deze deuren bieden tal van mogelijkheden om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Dus, waarom zou je niet overwegen om deze stijlvolle en functionele oplossing aan je huis toe te voegen? Maak van jouw huis een licht, ruim en uitnodigend thuis met taatsdeuren en zijpanelen!

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer