Interieurtrend herfst 2023: Taatsdeuren

Interieurtrend herfst 2023: Taatsdeuren

Heb je al gehoord van taatsdeuren? Deze deuren zijn dé interieurtrend voor de herfst van 2023, en dat sluit perfect aan bij de oktober woonmaand. Taatsdeuren winnen steeds meer aan populariteit, en dat is geen toeval. In deze blog nemen we je mee in de wereld van taatsdeuren, leggen we uit hoe deze deuren werken, en waarom ze zo gewild zijn.

Wat is een taatsdeur?

Laten we beginnen met de basis. Wat zijn taatsdeuren precies? Stel je voor dat je een deur hebt die lijkt te zweven wanneer je hem opent, zonder de traditionele scharnieren aan de zijkant. Dat is in een notendop wat taatsdeuren doen. Ze draaien om een verticale as, meestal in het midden van de deur, waardoor ze zowel naar binnen als naar buiten kunnen openen. De term "taatsdeur" is afgeleid van het woord "taatspunt," wat simpelweg het draaipunt van de deur betekent. Deze unieke draaitechnologie maakt taatsdeuren ontzettend veelzijdig. Ze passen naadloos bij verschillende interieurstijlen, van modern tot industrieel en van minimalistisch tot luxueus.

Dé interieurtrend

Waarom zijn taatsdeuren zo populair? De populariteit van taatsdeuren heeft alles te maken met de groeiende trend naar minimalistische en moderne interieurs. Hier een aantal redenen om verliefd te worden op deze deur: - Strakke en ruimtelijke uitstraling: taatsdeuren stralen een gevoel van strakheid en ruimtelijkheid uit. Omdat ze geen traditionele scharnieren aan de zijkant hebben, lijken ze minder visuele obstructie te veroorzaken. Dit maakt ze ideaal voor het creëren van een open en lichte sfeer in moderne interieurs.

  • Minimalistisch design: in een tijd waarin minimalisme steeds meer opkomend is, zijn taatsdeuren de perfecte aanvulling op dit interieur. Ze passen perfect in een interieur waarin eenvoud en elegantie de boventoon voeren.
  • Functionaliteit: taatsdeuren zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook functioneel. Ze zijn makkelijk te openen en te sluiten, wat zorgt voor veel gebruiksgemak. De deur is super flexibel omdat deze zowel naar binnen als buiten draait.

Het minimalistische duo: staal en glas

Staal en glas spelen een cruciale rol in de aantrekkingskracht van taatsdeuren, vooral in minimalistische en moderne interieurs. Staal staat bekend om zijn kracht en duurzaamheid. Het gebruik van staal in taatsdeuren geeft ze niet alleen een industriële uitstraling, maar zorgt er ook voor dat ze jarenlang meegaan zonder tekenen van slijtage. De keuze uit verschillende afwerkingen, zoals zwart, wit of roestvrij staal, maakt het mogelijk om de deur naadloos te integreren in je interieur. Het glas in de taatsdeur laat natuurlijk licht binnen en creëert een gevoel van ruimte, wat essentieel is in moderne interieurs. Er zijn verschillende keuzes in glassoorten, waardoor je deze deur helemaal kan aanpassen naar jouw eigen smaak. Kies jij voor blank glas of geef jij het glas liever een tintje? Zoals bijvoorbeeld matglas of getint glas. Wil jij nog meer licht in huis? Of heb jij een grotere opening waar jij een taatsdeur wil laten? Kies dan voor een taatsdeur met zijpaneel. Je hebt hier verschillende mogelijkheden op maat in, geschikt voor elke woonsituatie!

Taatsdeuren zijn niet zomaar deuren; ze zijn een uitdrukking van moderne elegantie en functionaliteit. In een tijd waarin minimalistische en moderne interieurs steeds populairder worden, vormen taatsdeuren de perfecte keuze om een strakke, ruimtelijke uitstraling te creëren. Met hun zwevende elegantie, aanpasbaarheid en combinatie van staal en glas, tillen taatsdeuren je interieur naar een hoger niveau van stijl en gebruiksgemak. Dus, als je op zoek bent naar een eigentijdse upgrade voor je huis, overweeg dan zeker de wereld van taatsdeuren te verkennen.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer