5 Woontrends voor de zomer van 2023

5 Woontrends voor de zomer van 2023

We genieten weer allemaal van de zomerstralen van de zomer van 2023 en dat betekent dat het tijd is om je interieur een frisse update te geven. Ben je op zoek naar inspiratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blog bespreken we de nieuwste woontrends die deze zomer helemaal in zijn. Of je nu houdt van een botanisch interieur, duurzaamheid nastreeft, minimalistisch wilt leven of juist een vrolijk maximalistisch interieur wilt creëren, wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw huis omtovert tot een trendy zomerparadijs!

Botanisch interieur

Eén van de grootste trends van deze zomer is het gebruik van botanische invloeden in het interieur. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet een vleugje natuur in huis? De kleur groen staat centraal in deze trend en biedt niet alleen ontspanning, maar brengt ook de rustgevende energie van de natuur naar binnen. Denk aan grote kamerplanten die een statement maken in je interieur, opvallende behangpatronen met bloemen- en plantenmotieven, en accessoires zoals kussens en vazen met botanische prints.

Duurzaam interieur

Duurzaamheid blijft ook deze zomer een belangrijke trend. Steeds meer mensen streven ernaar om bewuste keuzes te maken die het milieu sparen. In 2023 kun je ervoor kiezen om duurzame en milieuvriendelijke materialen in je interieur te gebruiken. Denk hierbij aan bamboe, kurk, gerecycled hout en biologisch katoen. Deze materialen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar geven je interieur ook een natuurlijke en rustgevende uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan gerecyclede verlichting of aan een schuifdeur van barnwoodhout van hergebruikt hout.

Minimalisme

Als je meer houdt van een rustige en ontspannen sfeer, dan is minimalisme de trend voor jou. Minimalisme is tijdloos en blijft altijd populair. Kies voor een rustige inrichting met neutrale kleuren en weinig decoratie. Een lichte bank met strakke lijnen en een zwarte stalen binnendeur staan mooi in dit interieur. Hiermee creëer een oase van rust waarin je optimaal kunt ontspannen. Met minimalisme kun je een tijdloze uitstraling aan je interieur geven, perfect voor de zomer.

Retro interieur

Een andere trend die deze zomer helemaal terugkomt, is het gebruik van retro kleurenpaletten. Denk aan kleuren zoals okergeel, terracotta, oranje, groen en blauw. Deze kleuren brengen een nostalgische sfeer in je interieur en zorgen voor een speelse twist. Combineer deze retro kleuren met meubels van natuurlijke materialen zoals een wandkast van mangohout en een rotan tafeltje om de vintage look compleet te maken. Durf jij te spelen met kleur en een vleugje nostalgie?

Maximalisme

Wil je juist een interieur dat barst van energie en creativiteit? Dan is het maximalisme dé stijltrend voor jou. Deze woonstijl schreeuwt om plezier te hebben in het stylen van je interieur, met mix en match, eclectische prints en vrolijke kleurcombinaties. Durf te experimenteren en laat je persoonlijkheid spreken in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed met een druk patroon, wandhout en unieke decoratieve items. In 2023 zien we ook dat er steeds vaker wordt gekozen voor meer dan één kleur in huis. Als je het spannend vindt om direct voor felle kleuren te gaan, kun je beginnen met een basis van pastelkleuren om het geheel wat rustiger te houden.

Nu je op de hoogte bent van de nieuwste woontrends voor de zomer van 2023, is het tijd om jouw keuze te maken. Wil je de natuur naar binnen halen met een botanisch interieur? Of ga je voor duurzaamheid en een rustgevende uitstraling? Of ben je meer een liefhebber van minimalisme, maximalisme of retro kleurenpaletten? Laat je inspireren, ga aan de slag en creëer een zomerse woontrend waar je elke dag van kunt genieten!

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer