Van klein naar groot: 5 tips voor een ruimere woonkamer

Van klein naar groot: 5 tips voor een ruimere woonkamer

Wil jij graag jouw woonkamer groter laten lijken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Met deze vijf tips kan je jouw woonkamer optisch vergroten zonder ingrijpende verbouwingen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met de make-over van jouw woonkamer.

Grote illusie door lichte kleuren

Een van de beste manieren om een kamer groter te doen lijken, is door gebruik te maken van lichte en neutrale kleuren op de muren en meubels. Door deze kleuren te gebruiken, reflecteert het licht beter en lijkt de kamer optisch groter. Maar hoe zorg je ervoor dat de kamer niet saai en kleurloos wordt? Door te spelen met verschillende texturen en materialen creëer je een warme sfeer, zonder dat de kamer druk en vol aanvoelt. Een voorbeeld hiervan is het combineren van een zachte fluwelen bank met een ruwe houten salontafel of het plaatsen van een vloerkleed met een opvallend patroon op een effen vloer.

Deuren die meer doen dan open en dicht gaan

Een andere manier om je woonkamer optisch te vergroten is door je huidige deuren te vervangen voor loftdeuren. Door bijvoorbeeld een schuifdeur toe te passen in plaats van een standaard draaideur, bespaar je veel ruimte. Hierdoor kan je meer meubels plaatsen en wordt de kamer groter. Een andere optie is om een deur met glas te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er meer licht binnenkomt en jouw woonkamer daardoor groter lijkt. Daarnaast geeft een deur met glas een moderne en open uitstraling. Hierin zijn verschillende mogelijkheden: van een binnendeur, schuifdeur tot aan een taatsdeur.

De diepte in met zwevende wandplanken

Wanneer je de vloerruimte vrijhoudt, lijkt je kamer groter. Een van de beste manieren om dit te doen, is door gebruik te maken van zwevende wandplanken. Hierdoor creëer je extra opbergruimte zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Daarnaast kan je deze wandplanken gebruiken om leuke accessoires op te zetten en je kamer een persoonlijke touch te geven. Door de wandplanken op ooghoogte te plaatsen, creëer je diepte en krijgt jouw woonkamer een ruimtelijker gevoel.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegels zijn een van de meest effectieve manieren om je woonkamer groter te doen lijken. Door een grote spiegel op te hangen, reflecteert het licht en lijkt de kamer optisch groter. Maar let op: plaats de spiegel op een strategische plek waar deze het meeste licht kan reflecteren. Daarnaast is het belangrijk om de spiegel schoon te houden, anders werkt het averechts en lijkt de kamer juist kleiner. Mocht je weinig ruimte over hebben op je muren, dan kun je ook denken aan een schuifdeur met een spiegel.

Van bank naar opbergkast in één beweging

Een andere manier om jouw woonkamer groter te doen lijken, is door gebruik te maken van multifunctionele meubels. Hierdoor heb je meubels die meerdere functies hebben en bespaar je ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een bank met opbergruimte eronder of een salontafel die ook als opbergruimte kan dienen. Op deze manier kan je spullen opbergen zonder dat het ten koste gaat van de vloerruimte.

Door slim gebruik te maken van deze 5 tips, creëer je niet alleen een grotere woonkamer, maar ook een efficiënte ruimte. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek wat het beste werkt voor jouw interieur. Veel succes!

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer