Past een schuifdeur in jouw huis?

Past een schuifdeur in jouw huis?

We vallen maar meteen met de deur in huis. Een schuifdeur past bij jou als je zoekt naar een manier om ruimte te besparen en tegelijkertijd jouw interieur een nieuwe look wil geven! Maar voordat je de sprong waagt, is het belangrijk om te weten wanneer een schuifdeur de juiste keuze is. Deze blog helpt jou om te bepalen of een schuifdeur geschikt is voor jouw huis.

Meer ruimte in huis

Een schuifdeur biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele draaideuren. Ten eerste bespaar je ruimte, omdat een schuifdeur geen draaicirkel nodig heeft. Hierdoor kan je efficiënter gebruik maken van de beschikbare ruimte in jouw woning. Bovendien kan een schuifdeur ook handig zijn als je bijvoorbeeld kinderen hebt of als je vaak je handen vol hebt, omdat je de deur gemakkelijk met één hand kunt openen.

Welke deur past bij mij?

Voordat je beslist om een schuifdeur te nemen, is het belangrijk om na te denken welke schuifdeur past bij jouw interieur. Zo past een stalen deur met glas goed bij een modern interieur. Waar een barnwood deur van gerecycled hout prachtig staat bij een industrieel interieur. Ben jij meer van de landelijke stijl? Dan is de loftdeur vintage wit écht wat voor jou. Het is belangrijk om goed te bepalen of de schuifdeur bij jouw interieur past, omdat het een echte eyecatcher is!

Waar in huis?

Een schuifdeur kan in verschillende ruimtes worden geïnstalleerd, zoals bijvoorbeeld in de woonkamer, de keuken, de slaapkamer of de badkamer. In de woonkamer kan een schuifdeur bijvoorbeeld gebruikt worden om de verbinding tussen de woonkamer en eetkamer te vergroten of om een aparte ruimte te creëren als er visite is. In de keuken kan een schuifdeur gebruikt worden om de keuken af te sluiten van de woonkamer of om een aparte pantry of bijkeuken te creëren.

In de slaapkamer kan een schuifdeur worden gebruikt om de inloopkast of badkamer af te sluiten en zo meer privacy te creëren. Voor de badkamer kan een schuifdeur met melkglas gebruikt worden om privacy te bieden zonder in te leveren op natuurlijk licht.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een schuifdeur?

Als je een schuifdeur wilt installeren, is het belangrijk om rekening te houden met de benodigde ruimte. Voor een enkele schuifdeur heb je meestal de breedte van de deur nodig, plus nog wat extra ruimte om de deur volledig open te kunnen schuiven. Voor een dubbele schuifdeur heb je twee keer de breedte van de deur nodig, houd daarbij rekening met nog een aantal extra centimeters voor het schuiven. Als je niet zeker weet of je genoeg ruimte hebt voor een schuifdeur, kan je het beste even met ons bellen of chatten om advies te vragen voor jouw situatie.

Een schuifdeur kan een prachtige toevoeging zijn aan jouw woning, maar het is belangrijk om te overwegen of het bij jouw interieur past en of je genoeg ruimte hebt om de deur te installeren. Vergeet ook niet om rekening te houden met de privacy als het gaat om de bad- of werkkamer.

Hopelijk hebben wij jou met deze blog geholpen om te bepalen of een schuifdeur past bij jouw woning. Als je nog vragen hebt of meer advies nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer