In 5 stappen jouw perfecte stalen schuifdeur

In 5 stappen jouw perfecte stalen schuifdeur

In 5 stappen jouw perfecte stalen schuifdeur

Wil je je interieur een snelle make-over geven die groter is dan alleen wat nieuwe accessoires? Dan is het tijd voor een nieuwe deur! Het klinkt misschien als een grote stap, maar dat hoeft het niet te zijn. Het leuke is dat je een stalen schuifdeur helemaal naar jouw wens kunt ontwerpen. Hoe? We leggen het uit in 5 eenvoudige stappen, want een deur is niet alleen functioneel maar ook een échte eyecatcher in jouw interieur!

STAP 1: Kies het type deur

De keuze is reuze bij het selecteren van je type stalen schuifdeur! Ga je voor een deur met 3, 4 of 6 vakken? Ze hebben allemaal hun eigen vierkante opstelling, of ga je voor het type ‘modern’. En weet je wat handig is? Je kunt zelfs een kickplate toevoegen, vooral als je kleine kinderen hebt of als je gewoon graag vlekken op het onderste glas vermijdt. Alle deuren zijn lekker glasrijk, wat betekent dat ze een hoop licht binnenlaten. Perfect om ruimtes met elkaar te verbinden of om een beetje extra helderheid toe te voegen aan een ruimte die wat licht tekortkomt.

STAP 2: Kies het Materiaal

Als je een soort deur hebt gekozen, is het tijd om het materiaal te kiezen. Je weet al dat je een stalen deur wil, dan kan je direct door naar de volgende stap. Easy! De volgende vraag is van welk materiaal: staal of aluminium? Stalen deuren zijn onverslaanbaar in sterkte, terwijl aluminium deuren duurzaamheid en milieuvriendelijkheid bieden. Staal is robuust en stoer, vereist weinig onderhoud en is ideaal wanneer je een kickplate wil voor minder poetswerk. Aan de andere kant is aluminium lichter, roestvrij en vereist het geen extra verstevigingen, wat resulteert in een soepelere opening. Kortom, beide materialen hebben hun voordelen, het is maar net waar je prioriteit aan geeft!

STAP 3: Kies de kleur

Je hebt het soort deur en het materiaal gekozen, what’s next? De kleur van de deur. Als je voor een stalen deur hebt gekozen, heb je eigenlijk 2 keuzes: een witte of een zwarte deur. Eigenlijk zijn beide kleur goed toe te passen in alle interieurs, maar in sommige net even wat beter dan andere. Denk bij een wit gekleurde deur bijvoorbeeld aan een Scandinavisch of landelijk interieur. Een zwarte deur voelt zich thuis in een modern, industrieel of klassiek interieur. Ga jij voor een ton sur ton look, waarbij de deur dezelfde kleur heeft als de muur, of wil je dat je deur juist opvalt? Het is helemaal aan jou!

STAP 4: Kies het type glas

Je hebt allerlei soorten glas waaruit je kunt kiezen, zoals helder, mat, bruin gerookt of grijs gerookt glas. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben aluminium deuren nog meer opties te bieden. Ga gewoon voor het glas dat bij jouw stijl past en waar je echt blij van wordt. Al dat glas is trouwens gemaakt van stevig veiligheidsglas van 5 mm dik, met eigenschappen die geluid dempen en je beschermen tegen uv-straling. Het belangrijkste is dat jij tevreden bent met je keuze!

STAP 5: Kies een deurgreep en schuifdeursysteem

Je bent aangekomen bij de laatste stap: de deurgreep en het schuifdeursysteem kiezen. Bij de schuifdeur kan je deze zelf kiezen, inclusief het schuifdeursysteem. En laten de schuifdeursystemen nou net passen bij de deurgrepen. Hierdoor kan een handgreep bij een schuifdeur voor een mooie look & feel zorgen. Je kunt ook kiezen voor een deur zonder deurgreep, voor een strakke en minimalistische uitstraling.

SCHUIFDEURSYSTEMEN

Onze schuifdeursystemen bieden diverse vormen en afwerkingen, zodat je het zo opvallend of subtiel kunt maken als je wilt. Je hebt zelfs de keuze om het systeem aan de deur of aan de muur te monteren. Bovendien is er een optie voor een softclose systeem, waardoor de deur geruisloos opent en sluit. 

DEURGREPEN VOOR EEN SCHUIFDEUR

Voor een stalen schuifdeur kun je kiezen uit verschillende deurgrepen, zoals een uitstekende deurgreep aan de voorkant of een deurgreep die verzinkt is in het staal. Ze zijn verkrijgbaar in diverse vormen, kleuren, materialen en groottes. Met al deze opties zul je altijd de perfecte match vinden voor jouw stalen deur! ;) 

Met deze 5 stappen ben je een stap dichter bij jouw perfecte stalen schuifdeur. Met een op maat gemaakte deur voeg je niet alleen een functioneel element toe aan je huis, maar ook een uniek decoratief accent.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer