Welke deur moet ik kiezen?

Schuifdeur hout

Welk type deur moet ik kiezen?

Iedereen heeft een andere smaak: van eten tot aan interieurstijl. Waar de één houdt van tierlantijntjes, moet de ander er niets van weten. Het is dan ook niet zo gek dat er zoveel verschillende soorten deuren bestaan. Wil je een nieuwe deur in huis, maar weet je nog niet welke deur het beste bij jou(w huis) past? We zetten drie soorten deuren voor je op een rijtje!

Drie soorten deuren

Er zijn 3 soorten deuren: een scharnierdeur, een schuifdeur en een taatsdeur. Elke deur heeft een eigen uitstraling en kan op zijn eigen manier de sfeer in je huis een extra boost geven, doordat je hem geheel naar eigen smaak kunt samenstellen.

Wist je dat de alle soorten deuren geschikt zijn voor elke woonruimte? Dat betekent niet alleen de woon- of slaapkamer, maar ook bijvoorbeeld in de badkamer. Hiervoor gebruiken we een speciale coating. Of wat dacht je van een schuifdeur voor je inloopkast? Mogelijkheden genoeg dus!

Voor welke deur je ook kiest: ze zijn allemaal makkelijk te installeren. De binnendeur monteer je eenvoudig in een bestaand kozijn, het schuifdeursysteem met de deurgeleider hang je zo op en voor een taatsdeur hoeft alleen het kozijn eruit en moet je goed zijn met een boormachine.

Binnendeur/scharnierdeur

Strakke lijnen, hout, wit en zwart. Komt dat je bekend voor in jouw interieur? Dan heb jij een echt trendy woonstijl, en daar hoort de populaire stalen binnendeur bij! Door de strakke afwerking en strakke lijnen past het perfect bij een Scandinavisch of trendy interieur. En als je kiest voor veel transparant glas, komt er lekker veel licht binnen. Daardoor lijkt de ruimte groter of verbind je 2 ruimtes met elkaar, denk bijvoorbeeld aan de speel- en eetkamer. Het leuke aan onze binnendeuren is dat je ze zo minimalistisch kan maken als jij wil. Een geweldige toevoeging aan elk modern huis, die helemaal matcht met de woontrends van nu.

Ideaal als je…

  • Een Scandinavisch of trendy interieur hebt
  • Lekker veel licht in de kamer wil
  • Twee ruimtes met elkaar wil verbinden

stalen binnendeur

Schuifdeur

We vallen meteen met de deur in huis: een schuifdeur past eigenlijk bij ieder interieur. Dat komt doordat je 'm bij Barnwoodweb zelf kunt samenstellen, je kunt zelf het schuifdeursysteem en eventueel een (bijpassende) deurgreep kiezen. Een Wales model houten schuifdeur past vooral bij een landelijke stijl en een stalen schuifdeur past weer goed bij een minimalistisch interieur. Maar waarom zou je kiezen voor een schuifdeur? Eén van de redenen dat mensen kiezen voor een schuifdeur is omdat het ruimtebesparend is. Waar je bij een scharnierdeur rekening moet houden met de uitzwaai van de deur, hoeft dat bij een schuifdeur niet. Zo creëer je veel meer mogelijkheden bij het inrichten van een kleine ruimte.

Een andere veelvoorkomende reden dat mensen kiezen voor een loftdeur, is omdat je met een houten schuifdeur een ruimte helemaal af kunt sluiten. Zo hoef je die rommelige kast niet steeds op te ruimen en hoef je alleen maar de deur ervoor te schuiven.

En laten we eerlijk zijn, een schuifdeur ziet er ook gewoon luxe uit. Het is een echte eye-catcher. Wil je juist niet dat de schuifdeur opvalt? Laat ‘m dan verven in de RAL-kleur van de achtergrond.

Ideaal als je…

  • Weinig ruimte hebt
  • Een ruimte wil afsluiten
  • Je huis een luxe uitstraling wil geven

houten schuifdeur

Taatsdeur

Vind je een standaard stalen binnendeur saai en past een schuifdeur niet helemaal bij jouw interieur? Dan is een taatsdeur misschien wel dé deur voor jou. Misschien ben je nog niet bekend met een taatsdeur en dat is helemaal niet zo gek. Een taatsdeur is namelijk bijzonder en uniek. Het bijzondere aan een taatsdeur is dat je geen kozijn nodig hebt en je ‘m daardoor helemaal tot aan het platfond kan laten lopen. Dat geeft de ruimte een optisch hoger plafond en een superluxe uitstraling. Onze taatsdeur is gemaakt van staal en heeft veel glas, waardoor er ook nog eens veel licht doorheen komt. En doordat een taatsdeur geen scharnieren aan de zijkant heeft, kan de deur beide kanten open en dicht. Hij valt trouwens ook automatisch dicht. Uniek en handig dus!

Ideaal als je…

  • De deur aan beide kanten open en dicht wil kunnen doen
  • Je huis een unieke uitstraling wil geven
  • De deur steeds vergeet dicht te doen

De juiste deur gevonden?

Elke deur heeft zijn eigen pluspunten. Schuifdeuren zijn bijvoorbeeld superhandig voor kleine ruimtes, terwijl scharnierdeuren en taatsdeuren makkelijker te openen (en sluiten) zijn. We begrijpen maar al te goed dat het niet alleen gaat om functionaliteit, maar ook de uitstraling. Daarom kan je bij Barnwoodweb kiezen uit héél veel modellen en ze geheel naar eigen wens samenstellen. Benieuwd waar je allemaal nog meer uit kunt kiezen? In het blog over het samenstellen van jouw perfecte deur vind je alle informatie. Vind de deur die bij jou past.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer