Ontdek de voordelen van vouwdeuren

Ontdek de voordelen van vouwdeuren

Vouwdeuren, ook bekend als harmonicadeuren, zijn een veelzijdige en stijlvolle oplossing voor het creëren van een overgang tussen binnenruimtes. In deze blog vertellen wij jou alle ins en outs over vouwdeuren, waarbij we de voordelen van vouwdeuren belichten en waarom ze zo handig zijn in verschillende ruimtes van jouw huis.

 

Vouwdeuren, ook bekend als harmonicadeuren, zijn een veelzijdige en stijlvolle oplossing voor het creëren van een overgang tussen binnenruimtes. In deze blog vertellen wij jou alle ins en outs over vouwdeuren, waarbij we de voordelen van vouwdeuren belichten en waarom ze zo handig zijn in verschillende ruimtes van jouw huis.

Wat zijn vouwdeuren? 

Vouwdeuren zijn moderne deuren met meerdere panelen die gemakkelijk in elkaar kunnen worden gevouwen als je ze opent. Deze slimme deuren zorgen voor een soepele overgang tussen verschillende kamers in je huis, zowel van binnen naar buiten als andersom. Ze zijn niet alleen praktisch, maar voegen ook een eigentijdse touch toe aan je interieur. Met vouwdeuren haal je de perfecte combinatie van functionaliteit en stijl in huis.

Waarom kiezen voor vouwdeuren?

Er zijn meerdere mogelijkheden waarom vouwdeuren handig zijn. Hieronder hebben wij een rijtje met voorbeelden voor je opgesomd, maar de opties zijn eindeloos!

In de keuken: stel je voor dat je een grote deuropening hebt waarbij geen ruimte is voor schuifdeuren. Vouwdeuren zijn hier de perfecte keuze om jouw keuken met aangrenzende ruimtes te verbinden. Ze creëren een opgeruimde look, ideaal voor een scheiding tussen de wasruimte / voorraadkast en je keuken.

In de woonkamer: vouwdeuren zijn ook een geweldige aanvulling op de woonkamer. Ze maken het mogelijk om je woonruimte zowel te verbinden als af te sluiten met bijvoorbeeld de eet- of werkkamer.

In de badkamer: wanneer je in de badkamer gebruik maakt van vouwdeuren, heb je meteen een hele sfeervolle ambiance. Daarnaast is het perfect om achter deze deuren je handdoeken en wasmachine uit het zicht te brengen.

In de slaapkamer: je kunt vouwdeuren ook goed gebruiken voor een walk-in closet of kledingkast. Je hoeft maar met één hand de deuren opzij te schuiven, waardoor je gelijk overzicht hebt in je gehele kledingkast.

Vouwdeuren op maat 

Wat heel erg handig is aan vouwdeuren, is dat ze op maat te bestellen zijn. Daarmee zijn ze een echte alleskunner en kun je creativiteit de vrije loop laten gaan. Ze kunnen namelijk worden aangepast aan de stijl en het ontwerp van jouw huis. Gegarandeerd dat je gehele opening bedekt is. 

Speciaal schuifsysteem

Vouwdeuren hang je op met een speciaal schuifdeursysteem voor vouwdeuren. Dit veelzijdige systeem kan moeiteloos aan zowel het plafond als de wand worden bevestigd, waardoor je maximale flexibiliteit hebt bij het integreren van vouwdeuren in jouw interieur. Bovendien is dit systeem niet alleen praktisch, maar ook een visuele blikvanger, wat het zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk maakt voor jouw woning.

Kortom, vouwdeuren zijn een slimme en stijlvolle keuze voor diverse ruimtes in jouw huis, vooral wanneer je een grote deuropening hebt waarbij geen ruimte is voor schuifdeuren. Ze bieden flexibiliteit en een naadloze verbinding tussen binnenruimtes. Of je nu kiest voor standaardformaten of op maat gemaakte opties, vouwdeuren zijn een veelzijdige en elegante toevoeging aan jouw woning. Vouwdeuren kunnen echt een verschil maken in jouw woonsfeer!

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer