In 5 stappen jouw perfecte deur

In 5 stappen jouw perfecte deur

Wil je je interieur snel een make-over geven en het groter aanpakken dan alleen een paar nieuwe accessoires? Ga voor een nieuwe deur! Dat klinkt misschien prijzig en ingewikkeld, maar dat is gelukkig niet zo. En het leuke is ook nog eens dat je het kan ontwerpen zoals jij dat wil. Hoe? We leggen je in 5 stappen uit hoe je jouw perfecte deur samenstelt. Want een deur is niet alleen een deur, maar ook decoratie.

Stap 1: kies de deur

Laten we beginnen bij het begin: het uitkiezen van het soort deur. Je kunt bij Barnwoodweb kiezen uit een scharnierdeur (de ‘normale’ deur), een schuifdeur en een taatsdeur. Geen idee voor welke deur je wil gaan? Hieronder vind je een korte beschrijving van de deuren.

Binnendeur

De binnendeur - ook wel scharnierdeur genoemd - is de meest voorkomende en misschien wel de bekendste. Het voordeel van deze deur is dat hij goed sluit; je kunt sommige binnendeuren zelfs op slot doen. Dat is handig voor bijvoorbeeld isolatie, geluid of privacy. Een scharnierdeur kan makkelijk gemonteerd worden in een bestaand kozijn. Zo ben je snel klaar met jouw interieur make-over.

Schuifdeur

Natuurlijk geeft een schuifdeur een luxe sfeer in huis, maar het is ook nog eens handig als je ruimte wil besparen. Dat maakt een schuifdeur ideaal voor kleine ruimtes. Maar dat is niet het enige voordeel van een schuifdeur: je kunt een schuifdeur ook gebruiken om ruimtes te scheiden of om spullen af te schermen, bijvoorbeeld de speelgoedkast.

Taatsdeur

Een taatsdeur heeft geen gewone scharnieren, maar draait op 2 vaste punten. Hierdoor kan deze deur beide kanten open en heb je geen kozijn nodig. Je kunt een taatsdeur daardoor helemaal aan laten sluiten aan het plafond. Dat geeft de kamer meer hoogte en een superluxe uitstraling. Het fijne van een taartsdeur is dat deze deur automatisch sluit. Handig als je bijvoorbeeld kinderen hebt, mindervalide bent, met iemand woont die mindervalide is of als je ‘duwen’ en ‘trekken’ steeds door elkaar haalt.

metalen deur

Stap 2: kies het materiaal

Als je een soort deur hebt gekozen, is het tijd om het materiaal te kiezen. Misschien weet je al dat je een stalen deur wil, dan kan je direct door naar de volgende stap. Easy! Twijfel je nog? Kijk dan eens goed naar je huidige interieur: welke stijl is dat? Als je blij bent met je huidige stijl, kan je het materiaal van de deur afstemmen hierop.


Is jouw interieurstijl modern, ga dan voor een stalen of aluminium deur. Metaal is namelijk strak en kan – als je dat wil – lekker minimalistisch. Alle metalen deuren zijn overigens gemaakt van gepoederoat staal, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor krassen op je deur.
Is jouw interieurstijl meer klassiek? Ga dan voor een houten deur en kies eventueel voor een landelijker model, zoals British. Je kunt trouwens ook nog kiezen uit 5 soorten hout, namelijk steigerhout, barnwood, eiken, teak en grenen. Zoals het cliché luidt: de keuze is reuze.

Stap 3: kies de kleur

Je hebt het soort deur en het materiaal gekozen, what’s next? De kleur van de deur. Als je voor een stalen deur hebt gekozen, heb je eigenlijk 2 keuzes: een witte of een zwarte deur. Als je voor een houten deur gaat, zijn er iets meer opties. Je kunt bij sommige houten deuren zelfs je eigen RAL-kleur kiezen. Ga jij voor een ton sur ton look of wil je dat je deur juist opvalt? Het is helemaal aan jou!

witte metalen deur

Stap 4: kies het soort glas

Gekozen voor een houten deur? Dan kan je deze stap overslaan. Er kan namelijk geen glas in een houten deur. Je kunt overigens wel kiezen voor een houten deur met spiegel of krijtbord.


Een metalen deur met glas dus. Waar kan je allemaal uit kiezen? Eerst kan je kiezen uit de hoeveelheid glas in de deur, bijvoorbeeld 4-vaks, 6-vaks kickplate of 1 vaks. Glas zorgt voor licht, waardoor de ruimtes groter lijken. Daarna kan je kiezen uit het soort glas: helder glas, mat glas, bruin gerookt glas en grijs gerookt glas. Als dat nog niet genoeg is, kan je bij de aluminium deuren kiezen uit nog meer soorten glas. Kies het glas dat bij jouw interieurstijl past en wat je het mooiste vindt. Er zit namelijk geen verschil tussen het glas: het glas is gemaakt van gehard veiligheidsglas van 5 mm dik, het heeft een geluiddempende werking én het houdt uv-straling tegen. Het is echt smaakdingetje.

metalen deur melkglas

Stap 5: kies een deurgreep en schuifdeursysteem

Je bent aangekomen bij de laatste stap: de deurgreep kiezen. Bij de scharnierdeuren is de handgreep inbegrepen en voor de schuifdeur kan je deze zelf kiezen, inclusief het schuifdeursysteem. En laten de schuifdeursystemen nou net passen bij de deurgrepen. Hierdoor kan een handgreep bij een schuifdeur voor een mooie look & feel zorgen.

Schuifdeursystemen

Onze schuifdeursystemen hebben verschillende vormen en afwerkingen. Je kan het zo (on)opvallend maken als je wil. Je kunt ook kiezen of je het systeem aan de deur of aan de muur ophangt. Daarnaast heb je nog een optie voor een softclose systeem, waardoor de deur zacht open en dicht gaat.

Deurgrepen voor een schuifdeur

Voor een (houten) schuifdeur kan je kiezen uit 2 modellen deurgrepen, namelijk de deurgreep die uitsteekt aan de voorkant en de deurgreep die verzinkt is in het hout. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren, materialen en groottes. Al die opties: het hout nooit op. ;)

eiken schuifdeur

Jouw perfecte binnendeur

Als je alle stappen hebt doorlopen, ben je weer een stapje dichter bij een nieuw look voor jouw interieur. Met een zelf samengestelde (stalen) binnendeur ben je verzekerd van een unieke eye-catcher in je huis.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer