Welk schuifdeursysteem past bij welke deur

Welk schuifdeursysteem past bij welke deur

Ben jij op zoek naar het perfecte schuifdeursysteem voor jouw schuifdeur, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij hebben een ruime keuze aan schuifdeursystemen die passen bij jouw deur én persoonlijke smaak. In deze blog nemen we je mee in de verschillende keuzes die je kan maken. Zo kan jij straks het ideale schuifdeursysteem vinden dat past bij jouw deur.

Binnen of buiten?

Voordat je een schuifdeursysteem uitkiest, is het belangrijk om te bepalen waar de deur geplaatst gaat worden. Kies je voor een schuifdeur voor binnen of buiten? Wij hebben zowel schuifdeursystemen voor binnen en buiten.

Onze schuifdeursystemen voor buiten zijn voorzien van een speciale poedercoating die extra sterk is en de producten beschermt tegen weer en wind. Let er bij de keuze voor een buitenschuifdeursysteem dan ook op dat het geschikt is voor buiten.

Welke kleur bij welke woonstijl

De rechte roesten

Welke kleur schuifdeursysteem goed past in jouw interieur, hangt af van je persoonlijke smaak en de stijl van je woning. Over het algemeen past een zwart schuifdeursysteem goed bij een industriële of moderne inrichting. Wit of zilver wordt vaak gekozen voor een meer minimalistische of Scandinavische stijl.

Schuifdeursysteem recht zwart

RVS of roestkleurig schuifdeursysteem

Zilverkleurig kan goed passen bij een landelijk interieur. Dit zijn een paar ideeën, uiteindelijk bepaal jij wat het beste past bij jouw woning en smaak. Wil je een meer unieke uitstraling? Kies dan voor een roestkleurig stalen schuifdeursysteem.

Schuifdeursysteem roest

 

Afwerking

Industrieel zwart

Als je een industrieel interieur hebt met bijvoorbeeld een stalen binnendeur, dan past het zwarte Spaakwielsysteem goed bij jouw stijl. Het robuuste uiterlijk van dit systeem sluit goed aan bij de stoere en ruwe elementen die kenmerkend zijn voor een industrieel interieur.

Schuifdeursysteem spaakwiel zwart

Landelijk wit

Heb je juist een landelijk interieur, dan is het witte pijlsysteem een goede keuze. Het landelijke karakter van dit systeem zorgt voor een warme en gezellige uitstraling in jouw interieur. Het Bovenop systeem is daarentegen strak en minimalistisch, waardoor het goed past in een modern en strak interieur. Het zorgt voor een subtiele en elegante uitstraling, zonder op te vallen.

Wij hebben voor elke interieurstijl wel een passend schuifdeursysteem met verschillende afwerkingen en kleuren. Zo kun je jouw schuifdeur perfect laten aansluiten bij jouw loftdeur, persoonlijke smaak en interieurstijl.

  1. Schuifdeursysteem Recht Wit
    Waardering:
    100%
    Special Price € 59,00 Regular Price € 99,00

Montage op deur

Het is belangrijk om te weten op welke manier je het schuifdeursysteem aan de deur wilt monteren. Bij de meeste deuren kan je zelf bepalen of je gaat voor een schuifdeursysteem boven op de deur, of een schuifdeursysteem op de voorkant van de deur. Hier zijn wel een aantal uitzonderingen op, zoals bijvoorbeeld bij Raw Steel Loftdeuren.

Raw steel deur met schuifdeursysteem

Makkelijk zelf monteren

Montage op de muur

Naast de montage op de deur, bepaal je waar je de schuifdeur aan monteert. De meeste mensen kiezen ervoor om het schuifdeursysteem aan de muur te monteren, omdat dit over het algemeen de meest praktische en makkelijke optie is. Bij het monteren aan de muur heb je vaak meer stabiliteit en is het gemakkelijker om de rail waterpas op te hangen. Gemonteerde schuifdeursystemen

Montage aan het plafond

Naast de montage op de deur, bepaal je waar je de schuifdeur aan monteert. De meeste mensen kiezen ervoor om het schuifdeursysteem aan de muur te monteren, omdat dit over het algemeen de meest praktische en makkelijke optie is. Bij het monteren aan de muur heb je vaak meer stabiliteit en is het gemakkelijker om de rail waterpas op te hangen.

 

Geruisloos sluiten

Wil jij een loftdeur die zachtjes open- en/of dichtgaat?

Vergeet dan niet om ook een softclose erbij te nemen. Het voordeel van een softclose systeem is dat de schuifdeur zachtjes en geleidelijk sluit, waardoor er geen harde knal of dreun ontstaat wanneer de deur dichtvalt. Erg handig met kleine kinderen als je het ons vraagt.

 

Gesloten schuifdeur

Een schuifdeursysteem voor iedereen

Bij Barnwoodweb vind je schuifdeursystemen met verschillende vormen, afwerkingen en kleuren. Zo kan je zelf bepalen hoe opvallend of subtiel je het maakt. Voor welk schuifdeursysteem ga jij?

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer