3 tips voor een betoverend Bohemian interieur

3 tips voor een betoverend Bohemian interieur

Ben je helemaal geïnspireerd door de charme van een Bohemian interieur, maar weet je niet zeker hoe je deze relaxte en artistieke sfeer in jouw eigen huis kunt brengen? Geen zorgen, wij helpen je graag op weg! Of je nu houdt van vintage vondsten, levendige kleuren of een vleugje mystiek, hier zijn drie eenvoudige en inspirerende tips om jouw huis om te toveren tot een Bohemian paradijs.

1: Betoverende accessoires: vind jouw schatten

Denk aan een bohemian interieur als een schatkist vol culturele en artistieke schatten. Als je je afvraagt waar je al die prachtige structuren, kussens en kleden kunt vinden, dan heb ik goed nieuws voor je. Er zijn tal van opties, en het beste is dat ze niet altijd duur hoeven te zijn. Je kunt bijvoorbeeld naar een lokale markt, waar je handgemaakte tapijten met opvallende patronen, gehaakte kussens en doorleefde meubelstukken kunt vinden. Hier kun je unieke vondsten ontdekken die je huis meteen die bohemian flair geven. Maar als je je budget in de gaten wilt houden of milieubewust wilt shoppen, denk dan aan kringloopwinkels. Kijk eens rond en vraag jezelf af: welke items vertellen mij een verhaal? Dit zijn de ‘vondsten’ die je aan je Bohemian interieur wil toevoegen! 

2: Transformeer met deuren: de magie van de Barnwood schuifdeur

Een manier waardoor je echt een Bohemian sfeer aanbrengt in je huis zijn je meubels. Denk aan meubelstukken met doorleefde charme en een verhaal, zoals vintage houten dressoirs en rotan stoelen met zachte kussens. Creëer een informele en uitnodigende sfeer met zachte, laag-zittende zithoeken bestaande uit een mix van poefs, kussens en zitzakken, allemaal versierd met etnische patronen en rijke kleuren. Voeg een artistiek accent toe met globaal geïnspireerde tafels, zoals houten salontafels met ingelegde patronen uit het Midden-Oosten of Barnwood mozaïek tafel met een levendig patroon.

Een makkelijke manier om een echte eyecatcher toe te voegen aan je Bohemian interieur, is het toevoegen van een Barnwood schuifdeur. Je hebt verschillende opties, waarbij Barnwood het mooiste materiaal is. Dit is gebruikt hout dat een tweede leven krijgt en daardoor een prachtig verweerde kleur heeft. Daarbij past de loftdeur Hongaarse punt met zijn patroon helemaal thuis in het Bohemian interieur. Het voegt textuur en karakter toe aan elke ruimte, en het past perfect bij de Bohemian vibe.

3: Levendige muren: speel met kleur en patroon

Een van de krachtigste manieren om je huis een Bohemian make-over te geven, is door te spelen met de muren. Denk aan kleuren geïnspireerd door Oosterse specerijen, zoals diep oranje, turquoise, diep paars en aardetinten. Deze rijke kleuren roepen warmte op en creëren een uitnodigende sfeer. Als schilderen niet helemaal jouw ding is, overweeg dan behang met botanische prints, mandala's of andere intrigerende patronen. Deze voegen diepte en textuur toe aan je ruimte, waardoor het lijkt alsof je een wereldreiziger bent. Welke kleuren geven je een gevoel van rust en opwinding tegelijkertijd? Welke patronen weerspiegelen jouw eigen unieke persoonlijkheid?

Kortom, het creëren van een Bohemian interieur is een avontuur vol ontdekkingen en creatieve vrijheid. Dus, waar wacht je nog op? Ga op zoek naar die unieke accessoires, overweeg een prachtige Hongaarse punt deur en geef je muren een levendige make-over. Jouw huis zal al snel veranderen in een betoverend Bohemian paradijs, waar je je helemaal in thuis voelt. Nog meer inspiratie op doen? Check dan onze blog: Helemaal thuis in een Bohemian woonstijl.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer