Mix en match een Bohemian woonstijl

Mix en match een Bohemian woonstijl

Mix en match een Bohemian woonstijl

Ben je klaar om je interieur naar een geheel nieuw niveau te tillen? Wil je een woonstijl die je persoonlijkheid weerspiegelt en je gasten betovert met zijn unieke charme? Dan is een Bohemian woonstijl misschien wel iets voor jou! In dit artikel gaan we het hebben over hoe je kleuren, grepen en deuren kunt combineren om die Bohemian sfeer in je huis te creëren.

Levendige kleuren

Laten we beginnen met kleuren. De Bohemian woonstijl staat bekend om zijn levendige, eclectische kleurenpalet. Denk aan diepe aardetinten zoals roodbruin, okergeel en diepblauw, gecombineerd met heldere accentkleuren zoals turquoise, fuchsia en oranje. Deze kleuren brengen warmte en energie in je interieur en maken het meteen uitnodigend. Probeer eens een rijke okergele muur in je woonkamer te combineren met felroze kussens op je bank. Of voeg een turquoise vloerkleed toe aan je slaapkamer om een vleugje exotische charme toe te voegen.

Deuren met karakter

Nu we het over kleuren hebben gehad, laten we het hebben over deuren. De deuren in je huis kunnen een belangrijke rol spelen bij het creëren van een Bohemian sfeer. Twee van de meest opvallende opties die je kunt overwegen zijn de schuifdeur met Hongaarse punt en de Barnwood deur. Beide deuren stralen een rustieke, bohemien vibe uit, maar hebben toch hun eigen unieke karakter.

De schuifdeur met Hongaarse punt is een prachtige keuze als je een vleugje elegantie wilt toevoegen aan je Bohemian interieur. Het patroon van de Hongaarse punt voegt een subtiel geometrisch element toe aan je ruimte, wat perfect past bij de eclectische stijl van de Bohemian woonstijl. Deze deur is ook praktisch, omdat hij ruimte bespaart en een interessant visueel element toevoegt.

Als je meer neigt naar een rustieke uitstraling, is de loftdeur barnwood bruin misschien wel de juiste keuze voor jou. Deze schuifdeur is gemaakt van gerecycled hout, heeft deze deur een authentieke uitstraling die perfect past bij de natuurlijke en vintage elementen die vaak voorkomen in de Bohemian woonstijl. Het ruwe en verweerde karakter van het hout geeft je interieur een warme en gastvrije sfeer.

Deurgrepen voor de finishing touch

Nu je de juiste deur hebt gekozen, laten we eens kijken naar deurgrepen. Deurgrepen kunnen een subtiele, maar belangrijke rol spelen in het totale uiterlijk van je deur. Voor een Bohemian woonstijl kun je het beste gaan voor grepen in zwart of roestkleur. Deze kleuren passen perfect bij de warme aardetinten en de rustieke uitstraling van de deuren. Zwarte deurgrepen voegen een vleugje elegantie en moderniteit toe aan je Bohemian interieur. Ze kunnen mooi contrasteren met de warme houttinten van de deuren en zorgen voor een evenwichtige uitstraling. Kies voor minimalistische zwarte grepen om de aandacht te vestigen op de details van de deur zelf.

Als je meer op zoek bent naar een vintage uitstraling, zijn roestkleurige deurgrepen de perfecte keuze. Ze passen naadloos bij de rustieke en verweerde look van de Barnwood deur en voegen een vleugje nostalgie toe aan je interieur. Roestkleurige grepen geven je deur een unieke uitstraling en laten zien dat je oog hebt voor detail.

Zo, nu kun je aan de slag! Als je op zoek bent naar een manier om een Bohemian woonstijl in je huis te creëren, vergeet dan niet te spelen met kleuren, deuren en deurgrepen. Experimenteer met levendige kleuren zoals okergeel en turquoise, kies een deur die bij jouw stijl past, en ga voor deurgrepen in zwart of roest voor dat perfecte Bohemian tintje. Heb je al een idee hoe je jouw Bohemian interieur gaat vormgeven? Als je meer inspiratie wil opdoen, dan kan dat in onze blog over de Bohemian woonstijl. Heb je nog vragen? Laat het ons weten! We zijn hier om je te helpen je droominterieur werkelijkheid te laten worden.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer