In 4 stappen jouw perfecte houten loftdeur

In 4 stappen jouw perfecte houten loftdeur

In 4 stappen jouw perfecte houten loftdeur

Zoek jij iets nieuws voor je interieur; iets praktisch maar ook stijlvol? Dan is een houten loftdeur precies wat je zoekt! Dit is een échte toevoeging aan je interieur. Maar hoe kies je nu de perfecte loftdeur die past bij jouw stijl en behoeften? Geen zorgen, wij helpen je graag op weg. In deze blog leggen we je in vier eenvoudige stappen uit hoe je jouw ideale houten loftdeur samenstelt.

STAP 1: Kies je houtsoort

Let’s go! We beginnen bij het kiezen van de juiste houtsoort voor jouw loftdeur. Hier begint het allemaal mee, want het type hout bepaalt voor een groot deel de uitstraling en het karakter van de deur. Ga je voor steigerhout, dat lekker robuust is? Dit past perfect past bij een industrieel of stoer interieur. Of spreekt de charme van Barnwood je meer aan? Hierbij geef je het hout een tweede leven en past perfect bij een landelijk, Bohemian of industrieel interieur. En laten we de klassieke elegantie van eiken loftdeuren niet vergeten. Eikenhout is sterk, duurzaam en heeft een prachtige afgewerkte look die goed past bij een klassiek of modern interieur. Welke houtsoort past het beste bij jouw persoonlijke stijl en de sfeer die je wilt creëren?

STAP 2: Kies je type

Nu wordt het pas echt leuk: het kiezen van het type loftdeur dat perfect past bij jouw smaak en interieur. Ga je voor een strakke, minimalistische look of juist voor een robuust en stoer karakter? Bij onze deuren zijn er verschillende patronen en looks beschikbaar. Wil je een clean en tijdloos design? Dan is een loftdeur van onbehandeld steigerhout wellicht iets voor jou. Liever iets stoerders? Dan is een barnwood loftdeur met steel strips helemaal in lijn met een modern of industrieel interieur. En voor wie op zoek is naar een ware eyecatcher is er de loftdeur Hongaarse punt, verkrijgbaar in diverse originele patronen die de aandacht zullen trekken.

STAP 3: Kies een kleur

Eenmaal gekozen voor de juiste houtsoort en type, is het tijd om na te denken over de kleur van je loftdeur. Bij een houten deur zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor een loftdeur van steigerhout heb je de meeste keuzemogelijkheden, van standaardkleuren tot een eigen RAL-kleur die perfect past bij jouw interieur. Wil je een subtiele en harmonieuze uitstraling creëren? Dan is een ton sur ton look waarbij de deur dezelfde kleur heeft als je muur een goede optie. Wil jij meer contrast in je huis? Ga dan voor een diepe zwarte loftdeur. Ga je voor een Barnwood loftdeur, dan kun je kiezen uit Barnwood bruin of grijs, beide met een authentieke, onbehandelde uitstraling die herinnert aan het verleden van het hout. En voor eiken deuren heb je de keuze tussen de originele eiken kleur of een andere kleur die beter past bij jouw interieur. Heb je al een idee welke kleur jouw voorkeur heeft?

STAP 4: Deurgrepen en schuifdeursysteem

Je bent bijna klaar om je perfecte houten loftdeur te bestellen! Maar voordat je dat doet, is het belangrijk om ook nog na te denken over de finishing touch: de deurgrepen en het schuifdeursysteem. Bij sommige modellen is de deurgreep al inbegrepen, maar bij andere kun je zelf kiezen welke greep het beste bij jouw deur en interieur past. En vergeet het schuifdeursysteem niet! Wil je een systeem dat subtiel opgaat in de achtergrond of juist een eyecatcher vormt? Hang jij je deur graag op aan de muur, of wil je deze liever hangen aan het plafond? De keuze is aan jou.

En nu ben je er helemaal klaar voor! In vier eenvoudige stappen heb je jouw perfecte houten loftdeur samengesteld. Je bent er klaar voor om dé perfecte eyecatcher aan jouw interieur toe te voegen!

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer