3x je huis helemaal herfstklaar!

3x je huis helemaal herfstklaar!

Vaarwel zonnige zomer en welkom herfstachtig oktober. De bladeren vallen, de dagen worden korter en de avonden knusser. Het is tijd om het buitenleven gedag te zeggen en jezelf te nestelen binnen op de bank. Oktober is begonnen en dat betekent dat het hoog tijd is om inspiratie op te doen om je huis een herfst make-over te geven. In deze blog krijg je 3 tips waarmee je je huis helemaal herfstklaar maakt!

Oktober woonmaand

Waarom is oktober nu precies dé woonmaand bij uitstek? In oktober nemen we afscheid van de zomer en omarmen we de herfst. Het is de periode waarin we meer tijd binnenshuis doorbrengen en ons interieur een warme en uitnodigende uitstraling willen geven. Bovendien biedt oktober veel mogelijkheden om je interieur op te frissen en te voorzien van de nieuwste trends. Woonwinkels brengen hun nieuwe collecties uit en er zijn veel woonbeurzen met inspirerende trends. Er is dan ook geen beter moment dan oktober om je huis op te knappen en de herfst in stijl te verwelkomen!

Breng textuur aan

Textuur is de sleutel tot een herfstachtig interieur. Het is tijd om die zachte dekens, weelderige kussens en knusse plaids uit de kast te trekken in herfstachtige kleuren zoals oranje, bruin en navy blue. Kies voor dikke, pluizige dekens die je over je bank of fauteuil kunt draperen, en combineer ze met kussens in verschillende texturen en patronen. Denk aan warme fluwelen kussens, grof gebreide plaids en zachte wol. Door met texturen te spelen, creëer je een gelaagdheid die je huis omhult in warmte en comfort. Zo kun je zelfs de meest minimalistische ruimte omtoveren tot een gezellig herfstparadijs.

Warme houttinten

Een van de beste manieren om je interieur een warme en uitnodigende uitstraling te geven, is door het gebruik van warme houttinten. Er zijn tal van houtsoorten om uit te kiezen, elk met zijn eigen karakter en stijl. Donker eikenhout kan een gevoel van luxe en traditie toevoegen aan je interieur, terwijl lichtere houtsoorten zoals steigerhout een meer Scandinavische en eigentijdse sfeer creëren. Overweeg houten meubels zoals een salontafel, eetkamerstoelen of een houten schuifdeur om een vleugje rustiek comfort toe te voegen. Of denk bijvoorbeeld aan de prachtige muurbekleding van wandhout in je eetkamer.

Details maken het verschil

Al door wat subtiele veranderingen aan te brengen, maak je jouw huis helemaal herfstklaar. Denk aan het plaatsen van sfeervolle kaarsjes Kaarsen zorgen niet alleen voor een aangename geur, maar zorgen ook voor warmte en sfeervol licht tijdens de donkere herfstavonden. Het is ook leuk om zelf leuke herfstaccessoires te maken met DIY projecten. Denk bijvoorbeeld aan een herfstslinger met gedroogde sinaasappelschijfjes, herfstbladere, kaneelstokjes en dennenappels, waarbij je je creativiteit helemaal de vrije loop kan laten. Of bijvoorbeeld met een mooie herfstkrans waarbij je herfstige kleuren laat terugkomen zoals oranje, bruin en bordeauxrood. Het zijn deze kleine details die jouw herfstinterieur tot leven brengen.

Met deze tips kun je je huis in oktober omtoveren tot een warme, uitnodigende en herfstachtige oase. Experimenteer met texturen, omarm de warme houttinten en voeg sfeervolle accessoires toe om een comfortabele en stijlvolle omgeving te creëren waarin je de herfst optimaal kunt ervaren. Oktober is niet alleen de maand van gezelligheid en warmte, maar ook de perfecte tijd om je huis voor te bereiden op de komende koude maanden.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer