Dé drie herfstkleuren voor 2023

Dé drie herfstkleuren voor 2023

Het is weer die tijd van het jaar waarin de bladeren verkleuren en we ons interieur willen aanpassen aan het warme en gezellige gevoel van de herfst. Oktober is de woonmaand van 2023, en we willen jou graag op de hoogte brengen van dé drie herfstkleuren die je dit seizoen niet mag missen: rusty orange, brown en navy blue. In deze blog gaan we dieper in op deze kleuren en geven we tips hoe je ze kunt toepassen in je interieur.. Van accessoires tot accentmuren, we hebben talloze tips om je huis in de herfststemming te brengen.

1: Rusty orange: warme herfstkleur 

Rusty orange, ook wel bekend als roestig oranje, is een kleur die direct warmte en gezelligheid toevoegt aan je interieur. Deze kleur doet denken aan herfstbladeren en pompoenen, en het is de perfecte keuze voor het creëren van een knusse sfeer. Maar waar past rusty orange eigenlijk goed bij? Als je je interieur wilt opfrissen zonder grote veranderingen, kun je rusty orange accessoires toevoegen. Denk aan kussens, plaids, vazen of zelfs een rusty orange gekleurde lampenkap. Deze subtiele accenten kunnen al een groot verschil maken. 
Wil jij een echt statement maken in jouw interieur? Overweeg dan om één muur in je woonkamer of slaapkamer in rusty orange te schilderen. Het zal fungeren als een echte blikvanger en de warmte van de herfst naar voren brengen.

2: Bruin: natuurlijk en tijdloos

Bruin is een klassieke herfstkleur die nooit uit de mode raakt. Het is een aardse tint die doet denken aan hout, kastanjes en warme chocolademelk. Waar kun je bruin het beste in je interieur integreren? Meubels: Als je op zoek bent naar duurzame veranderingen, overweeg dan bruine meubelstukken. Een leren bank of een eettafel met een houten afwerking voegt niet alleen de herfstkleur toe, maar zorgt ook voor een tijdloze uitstraling.
Je kan de bruine kleur ook goed toepassen bij textiel. Kies dan voor bruine gordijnen, tapijten of beddengoed om een gezellige en rustgevende sfeer te creëren. De combinatie van bruin met andere herfstkleuren, zoals groen en rood, zorgt voor een evenwichtige en harmonieuze inrichting. Ook kun je bruin goed toepassen bij je accessoires. Denk aan kleine accessoires, zoals bruine kussens of fotolijsten, hierbij kan de kleur wonderen doen voor het opwarmen van je ruimte. 

3: Navy blue: de diepe tint

Navy blue is een donkere kleur die perfect is voor de herfst. Het doet denken aan de kleur van de nucht in deze tijd van het jaar en brengt een gevoel van rust en elegantie met zich mee. Maar hoe kun je navy blue het beste gebruiken in je interieur? Als je een dramatisch effect wilt creëren, overweeg dan om een accentmuur in navy blue te schilderen. Dit zal een diep contrast bieden tegenover lichtere wanden en andere kleuren in de kamer. Ook kun je deze kleur goed toepassen in je meubels. Denk aan een fluwelen bank of een diepblauwe fauteuil, dit voegt een luxe gevoel toe aan je ruimte. Combineer ze met gouden of bronzen accenten voor een chique uitstraling. Ook met een beperkt budget kun je navy blue integreren in je interieur. Denk aan navy blue kussens, lampenkappen, of bijvoorbeeld geurkaarsen.

De herfst is begonnen en dit is het moment om je huis een make-over te geven waarin je de warme kleuren laat terugkomen. Dit seizoen rusty orange, bruin en navy blue zijn dé herfstkleuren voor 2023. Je kan op verschillende manieren eenvoudig deze kleuren in je huis toepassen. Of je nu kiest voor subtiele accenten zoals kussens en accessoires, of juist een gedurfde stap zet met een accentmuur, het integreren van rusty orange, bruin en navy blue in je interieur zal ongetwijfeld een gezellige en herfstachtige sfeer creëren waar je elke dag van kunt genieten. Dus, waar wacht je nog op? Breng de warme kleuren van de herfst naar binnen en maak van je huis een knusse en uitnodigende plek om te zijn tijdens de herfstmaanden.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer