Een stalen deur in jouw interieur?

Staal en glas helder glas

Waarom zou je een metalen deur plaatsen?

Stalen binnendeuren zijn hot! De laatste jaren zie je ze steeds vaker terug in het interieur. Stalen deuren met glas zijn echte eyecatchers in huis en je kan er ontzettend veel kanten mee op. Maar waarom zou je er een kiezen en past het wel in elk interieur? Welke stalen deur kies je? En wat heb je nodig om een stalen deur in jouw huis te plaatsen?

Perfect voor ieder interieur

Stalen deuren zijn zo in trek omdat ze industrieel en minimalistisch ogen. Het is een blikvanger voor elke ruimte door de combinatie van het stoere materiaal met het strakke design. Maar past zo’n deur in elk interieur? Het antwoord daarop is ja. Misschien denk je dat een stalen deur alleen in een strakke of industriële inrichting past, maar dat is echt niet zo. Juist het contrast in een wat meer klassiek of landelijk interieur is erg stijlvol. Denk aan een klassieke lichte inrichting die wordt opgefrist met een metalen schuifdeur.

Ruimtelijk gevoel en meer licht

Het grote voordeel van een stalen schuifdeur met glas vergeleken met een gewone 'dichte' deur is dat je er doorheen kunt kijken. Er valt meer licht binnen in de aangrenzende ruimtes. Deze ruimtes lijken daardoor groter en voelen als één geheel, dus optisch maken ze een ruimte ruimer. Of wat dacht je van een stalen schuifdeur wanneer je een ruimte wilt verdelen? Nu veel mensen thuiswerken is het handig om bijvoorbeeld eet- en woonkamer te splitsen met een metalen schuifdeur. Je kan je kinderen in de gaten houden terwijl je werkt én er valt genoeg licht binnen. Kortom: een stalen loftdeur is ruimtebesparend, laat veel licht door en niet onbelangrijk: is makkelijk zelf te monteren.

 

Staal en glas deuren keuken

Metalen deuren van aluminium of staal

Je hebt stalen schuifdeuren en stalen draaideuren. Die laatste worden ook wel scharnierdeuren genoemd. Er bestaan ook stalen taatsdeuren, waar de scharnieren onzichtbaar zijn, maar deze zijn vaak erg duur. Ingezoomd op de schuifdeuren die wij verkopen, ook wel loftdeuren genoemd, zijn er heel veel mogelijkheden. Zo kan je gaan voor een metalen schuifdeur van aluminium of van staal. Wat zijn de verschillen? Staal is sterker dan aluminium en vervormt of buigt minder snel onder gewicht, kracht of warmte. Een stalen deur voelt daarom ook steviger aan wanneer je hem openduwt. Het frame is gemaakt van gepoedercoat staal in de kleur zwart of wit.

Aluminium deuren

Aluminium deuren zijn zo’n 10% lichter dan stalen deuren en daardoor iets goedkoper. Ook aluminium schuifdeuren hebben een strak metalen profiel. Het frame is bij ons gemaakt van mat zwart of wit aluminium. Voordeel van een aluminium deur is dat ze licht in gebruik zijn, denk aan de deur openduwen voor kleine kinderen. Daarnaast is aluminium ook nog eens hartstikke duurzaam. Gerecycled aluminium heeft dezelfde kwaliteit als nieuw aluminium en verliest daardoor geen kwaliteit.

 

Verschillende soorten glas

De stalen schuifdeuren met glas zijn allemaal met veiligheidsglas, wat geluiddempend werkt. Daarnaast houdt het Uv-straling tegen, wat ervoor zorgt dat de ruimte minder snel warm wordt door de zon. Het glas is er daarnaast in verschillende kleuren. Denk aan rookglas grijs en melkglas voor de stalen deur. Bij de aluminium deuren zijn er zelfs nog meer opties. Ga je voor bruin gerookt glas, grijs gerookt glas, spiegelglas, melkglas, helderglas of een van de andere opties?

Veel keuzes in afwerking deuren

Bij onze loftdeuren van staal kan je kiezen voor 1, 3, 4 of 6 vakken per deur, maar ook voor een dicht stuk aan de onderkant. Zo’n dicht onderbord heet een kickplate. Of ga voor een dubbele schuifdeur, om een ensuite look te creëren en ruimtes af te scheiden. Ook kan je kiezen uit verschillende schuifdeursystemen, dus hoe de deur in de rails hangt. En ook uit verschillende deurgrepen en ophangrails. Wil je de deur zachtjes laten dichtvallen? Dan kies je voor een softclose systeem. Uiteraard hebben de deuren vaste maten, maar kan een stalen deur ook op maat gemaakt worden. Je kan onze stalen deuren helemaal naar jouw smaak maken.

Makkelijk zelf monteren

Onze stalen schuifdeuren met glas zijn inclusief schuifdeur ophangsysteem. Dit betekent dat je hem makkelijk zelf kunt monteren. Je hangt de schuifrail op de juiste plek boven de deur. Met het schuifdeursysteem hang je de stalen schuifdeur er met de deurgeleider dan zo in. De deur is voorzien van voorgetapte gaten bovenop, zodat de deur er makkelijk in valt. Voordeel is dat je niet hoeft te wachten op iemand die de deur komt monteren en ophangen.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer