In 3 stappen jouw perfecte metalen binnendeur

In 3 stappen jouw perfecte metalen binnendeur

In 3 stappen jouw perfecte metalen binnendeur

Ben je toe aan een nieuwe look van je interieur? Heb je al weleens gedacht aan het vervangen van je binnendeuren? Door je stompe deur te vervangen met deze trendy deur, krijgt je interieur meteen een compleet nieuwe uitstraling. Vervang die standaard witte binnendeuren voor metalen binnendeuren met meer karakter en stijl! Een groot voordeel van onze metalen binnendeuren is dat ze eenvoudig te plaatsen zijn in een bestaand houten kozijn. Je hoeft geen grote verbouwingen te doen om je interieur een nieuwe look te geven. Dit maakt het vervangen van je oude binnendeur een stuk eenvoudiger en toegankelijker. In deze blog laten we zien hoe je eenvoudig in 3 stappen perfecte metalen binnendeur voor jou kiest.

STAP 1: Wat is jouw smaak?

Het begint met het nadenken over de stijl die je wilt bereiken in jouw huis. Wat is jouw smaak? Houd je van modern en strak, of geef je de voorkeur aan een robuuste, industriële look? Ga jij voor een minimalistische look of voor een stoer landelijk interieur? Is jouw interieur al helemaal ingericht en weet je jouw smaak? Mooi dan kun je snel verder naar stap 2! Twijfel je nog of weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan onze blog: wat is jouw woonstijl? Daarin kun je erachter komen wat jouw stijl is!

STAP 2: Kies het type

Bij een modern interieur kun je denken aan een metalen binnendeur met grote glaspartijen. Deze deuren zorgen voor een open en lichte uitstraling, ideaal voor kamers waar je veel natuurlijk licht wilt binnenlaten. Een metalen binnendeur met glas is een echte eyecatcher en creëert een gevoel van ruimte. Er zijn hier verschillende types van beschikbaar, kies waar jij het beste gevoel bij hebt en wat het meeste aansluit bij jouw smaak! Ben je meer van de industriële stijl? Dan is een deur van metaal en hout een uitstekende keuze. Deze deuren stralen karakter en kracht uit en passen perfect bij een interieur met veel beton, baksteen en andere stoere materialen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en afwerkingen, dus je kunt altijd iets vinden dat precies bij jouw smaak past.

STAP 3: Aan de slag met de details

Nu je bepaald hebt welke deur hét is voor jou, ga je aan de slag met de maten en de details. Allereerst bepaal je de juiste maten voor je deur. Wanneer je bij Barnwoodweb een deur besteld, zie je onderaan elke productpagina een maatwijzer. Hierin zie je precies welke maten je opmeet, voor het bepalen van de grootte voor jouw metalen binnendeur. Vervolgens bepaal je of je een links- of rechtsdraaiende deur wilt. Meestal kies je hierin de draairichting die al aanwezig was bij de huidige deur. Nu je de maten hebt opmeten en je draairichting hebt bepaald, heb je jouw metalen binnendeur gekozen en kun je jouw interieur een upgrade geven!

STAP 4 (Optioneel): Creëer een samenhangend interieur

Misschien is het zelfs een idee om voor meerdere deuren te gaan, allemaal in dezelfde stijl. Dit creëert een samenhangend geheel in je huis. Of combineer juist verschillende stijlen voor een speels effect, bijvoorbeeld metalen en glazen deuren beneden en mooie houten deuren op de eerste en tweede verdieping. Een combinatie van binnendeuren en schuifdeuren staat ook erg mooi in je interieur en is misschien zelfs nog functioneler voor jouw interieur.

Een metalen binnendeur kan een fantastische toevoeging zijn aan je interieur, of je nu op zoek bent naar iets moderns en strak of juist iets robuusts en industrieel. Door na te denken over je stijl, de functionaliteit van de deur, en je uiteindelijke keuze zorgvuldig te maken, kun je eenvoudig je interieur een geheel nieuwe look geven. Ga op zoek naar die perfecte binnendeur en maak van je huis een nog mooiere plek om te wonen.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer