Mix en match een Oosterse woonstijl

Mix en match een Oosterse woonstijl

Mix en match een Oosterse woonstijl

Ben jij op zoek naar een woonstijl die jouw huis transformeert in een oase van rust en exotische elegantie? Wil je een interieur dat doordrenkt is met de rijke kleuren en culturele invloeden van het Verre Oosten? Dan is een Oosterse woonstijl misschien wel iets voor jou! In dit artikel gaan we dieper in op hoe je kleuren, meubels, deuren en deurgrepen kunt mixen en matchen om een betoverend Oosters interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt en gasten betovert. Laten we samen ontdekken hoe je een vleugje oosterse magie in jouw huis kunt brengen.

Betoverende kleuren

Laten we beginnen met kleuren. De Oosterse woonstijl staat bekend om zijn rijke en levendige kleurenpalet. Denk aan diepe en warme kleuren zoals robijnrood, saffraangeel, smaragdgroen en koningsblauw, gecombineerd met rustgevende neutrale tinten zoals crème, taupe en chocoladebruin. Deze kleuren brengen een gevoel van luxe, warmte en mystiek in jouw interieur, waardoor een betoverende sfeer ontstaat die je elke dag opnieuw zal verwonderen.

Stijlvolle meubels

Nu we de kleuren hebben besproken, kunnen we het gaan hebben over meubels. In een Oosterse woonstijl draait alles om comfortabele en stijlvolle meubels die de zintuigen prikkelen en uitnodigen tot ontspanning. Kies voor meubels met zachte kussens, elegante houtsnijwerkdetails en rijke stofferingen in warme kleuren en exotische patronen. Denk aan een chique chaise longue bekleed met zijdezachte stoffen, een handgemaakte salontafel met ingewikkelde houtsnijwerkdetails of een rustieke eettafel.

Kleurrijke accessoires

Accessoires spelen een essentiële rol bij het creëren van een betoverende Oosterse sfeer in jouw interieur. Kies voor kussens met kleurrijke patronen om comfort en textuur toe te voegen aan jouw meubels. Poefjes in levendige kleuren en met geborduurde details zijn niet alleen praktisch, maar ook een decoratieve toevoeging. Net als een vloerkleed met een mooi patroon. Verlicht jouw huis met sfeervolle lampen met Oosterse motieven, waardoor een warme en uitnodigende ambiance ontstaat. Vergeet ook niet om de muren te decoreren met wanddecoratie zoals sierlijke spiegels, met de hand beschilderde tegels of kleurrijke wandkleden om een unieke en persoonlijke touch aan jouw Oosterse oase toe te voegen.

Deuren met een verhaal

De deuren in jouw huis kunnen een belangrijke rol spelen bij het creëren van een Oosterse sfeer. Twee opties die perfect passen bij een Oosterse woonstijl zijn de loftdeur met Hongaarse punt en de Barnwood schuifdeur. Beide deuren stralen een rustieke charme uit die perfect past bij de warme en exotische uitstraling van het Oosten. Het gebruik van hout, vooral gerecycled hout, voegt een natuurlijk element toe dat het verhaal vertelt van ambachtelijk vakmanschap en respect voor de natuur.

De laatste details met deurgrepen

Nu je de juiste deur hebt gekozen, laten we eens kijken naar deurgrepen. Deurgrepen kunnen een subtiele, maar belangrijke rol spelen in het totale uiterlijk van jouw deur. Voor een Oosterse woonstijl kun je het beste gaan voor deurgrepen in roestkleur of zwart. Deze kleuren passen perfect bij de warme en exotische uitstraling van het Oosten.

Nu je hebt geleerd hoe je kleuren, meubels, deuren en deurgrepen kunt mixen en matchen om een betoverende Oosterse woonstijl te creëren, is het tijd om aan de slag te gaan! Experimenteer met verschillende elementen en laat jouw creativiteit de vrije loop om een interieur te creëren dat de mystiek en schoonheid van het Oosten weerspiegelt. Ben je klaar om jouw huis om te toveren tot een betoverende Oosterse oase? Veel plezier met jouw transformatie! 

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer