Mix en match bij een industriële woonstijl

Mix en match bij een industriële woonstijl

Sta jij op het punt om je huis om te toveren tot een stoere industriële loft? Ben je op zoek naar de juiste kleuren, deuren en deurgrepen om deze trend tot leven te brengen? Dan ben je hier aan de juiste loft! In deze blog gaan we je alles vertellen over hoe je kunt mixen en matchen bij een industriële woonstijl. 

Kleuren die het verhaal vertellen

Laten we beginnen met kleuren, het fundament van elke stijl. Bij een industriële woonstijl draait alles om een combinatie van donkere, stoere tinten. Denk aan zwart, grijs en bruin. Deze kleuren waren vroeger veel te zien in fabrieken en passen perfect bij de loftstijl. Maar weet je niet zeker hoe je deze kleuren harmonieus kunt gebruiken? Geen zorgen, onze blog "Breng harmonie in huis met de kleurencirkel" biedt je de perfecte leidraad.

Industrieel materiaal gebruik 

  • Er zijn verschillende materialen die goed passen bij een industrieel interieur. Zo kun je bijvoorbeeld een stenen muur gebruiken als basis, terwijl staal als het kloppende hart fungeert. Overweeg het creëren van een opvallende constructie, bijvoorbeeld met stalen balken, of voeg karakter toe door staal en glas zijpanelen. Tot slot is beton een veel gebruikt materiaal in de industriële woonstijl, met zijn ruwe en minimalistische uitstraling. Het kan worden toegepast op vloeren, werkbladen of zelfs als wandbekleding.

Deuren die karakter toevoegen

Nu we de kleuren hebben besproken, laten we eens kijken naar deuren. Industriële deuren zijn een cruciaal element van deze woonstijl, en gelukkig is er een overvloed aan keuze in deuren.

Staal en glas deuren zijn de sterren van de show als het gaat om industriële interieurs. Ze zijn een echte eye-catcher en zorgen direct voor een rauwe industriële sfeer. Hun moderne uitstraling gecombineerd met het robuuste karakter maakt ze tot de ideale keuze voor wie op zoek is naar een statement in zijn of haar interieur. Maar welk type deur past het beste bij jouw situatie? Je kan namelijk kiezen uit stalen taatsdeuren, binnendeuren of schuifdeuren. Heb jij al een deurtype in gedachte? Dat is mooi! Ben jij nog niet zover? Lees dan onze blog: "Keuzehulp voor jouw nieuwe stalen deur."

Wil jij wat meer warmte aanbrengen tussen de meer donkere kleuren? Dan zijn de schuifdeuren van Barnwood echt wat voor jou. Het verweerde hout contrasteert prachtig met stalen frames en voegt gezelligheid toe aan je industriële ruimte. Deze rustieke touch kan de perfecte balans creëren in jouw industriële interieur.

 

Deurgrepen: de finishing touch

Nadat je het ideale type deur hebt geselecteerd, is het nu tijd om aandacht te besteden aan de deurgrepen. Of je nu kiest voor een minimalistische uitstraling of juist een gedurfdere stijl wilt creëren, zowel zwarte als roestkleurige deurgrepen zijn uitstekende keuzes voor industriële deuren. Ze voegen een subtiele dosis stoerheid en karakter toe aan je interieur, waardoor de finishing touch wordt gelegd.

Bij een industriële woonstijl draait alles om het vinden van de juiste balans tussen stoer en stijlvol. Dus welke kleuren, deuren en deurgrepen ga jij mixen en matchen om jouw industriële droominterieur tot leven te brengen? Laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp de ruimte waar je altijd al van hebt gedroomd. Je zult versteld staan van het resultaat!

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer