4 tips voor een stoer en gezellig interieur

4 tips voor een stoer en gezellig interieur

Je hebt vast weleens van de industriële woonstijl gehoord. Die woonstijl met robuuste items, een stoere uitstraling en rauwe meubels. Met zo’n sober kleurenpalet en weinig accessoires. Over die woonstijl gaan we het hebben. Spoiler: zo ongezellig is deze woonstijl niet. Met deze 4 tips tover jij jouw interieur om in een stoer én gezellig (t)huis.

Industrieel vs. industrieel

Je hebt industrieel en je hebt industrieel. Daarmee bedoelen we dat er meerdere manieren zijn om je interieur dat stoere randje te geven. Van steigerbuizen tot een stoere lamp: je kunt het zo industrieel maken als je wil. Vaak is een industrieel interieur niet heel kleurrijk of warm, maar met onze tips creëer je een industrieel interieur met een warm en landelijk tintje.

Industrieel met een warm sfeertje

1.     Warmte in de basis

Laten we beginnen bij de basis: de kleuren van een industrieel interieur. De basiskleuren zijn grijs, zwart en wit. Da’s misschien een beetje karig. Daarom kan je het kleurenpalet uitbreiden met warmere bruintinten en wat kleur geven met groen en blauw. En voor een chique touch kan je koper en zilver toevoegen.

2.     Materiaal met een verhaal

Ben jij team robuuste en volumineuze meubels of team slankere meubels? Welk team je ook bent: het past allebei bij een industrieel interieur! Waarom? Omdat het bij een industrieel interieur gaat om het materiaal. Het liefst materiaal met een verhaal of een karakteristieke eigenschap. Materiaal dat al een keer gebruikt is. Hout, metaal, (bak)steen, beton en leer zijn materialen die voor een lange tijd mooi en sterk blijven. Deze materialen hebben vaak al een leven gehad en zijn nog steeds even sterk en hebben vaak een rauwe uitstraling gekregen. Denk bijvoorbeeld aan Barnwood hout. Daarover later meer.

Een populair item in een industrieel interieur is een stalen schuifdeur. Zo'n schuifdeur heeft een strakke en stoere uitstraling en laat ook veel licht (lees: geen warmte) door. Zo voorkom je dat een donker interieur (nog) donkerder wordt. Je kunt een metalen schuifdeur zo industrieel maken als je wil: ga je voor een klassieke touch met een moderne vaksverdeling of houd je het robuust met een kickplate?

 

Hout, baksteen en leer zorgen voor wat kleur en warmte in huis. Je kunt het groots aanpakken met bijvoorbeeld een cognac bank of houten tafel (met een metalen onderstel). Maar je kunt het ook subtieler in huis brengen door bijvoorbeeld bruine, leren plankdragers.

3. Warmte door hout

Je kunt al wat warmte in je industriële interieur creëren door warme bruintinten te gebruiken in de basis. Maar da’s niet het enige! Stoer hout draagt namelijk ook een steentje (houtje ;)) bij aan de gezellige uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor een houten loftdeur van Barnwood met een industrieel schuifdeursysteem. Barnwood schuifdeuren hebben namelijk een eeuwenoud karakter en een robuuste uitstraling. Dit komt doordat het eerst bijvoorbeeld een schuur was. De uitstraling in combinatie met het verhaal past perfect bij een industrieel interieur. Of creëer warmte met wandhout op de muur of het plafond. Dit is makkelijk te bevestigen en geeft je interieur daardoor snel een stoer karakter. En het is ook meteen een eye catcher in huis!

4. Afmaken met accessoires

Met accessoires maak je jouw industriële plaatje helemaal af. Industriële accessoires zijn meestal groot: een grote klok, een grote vaas of een grote lamp. Wissel het een beetje af met kleine accessoires voor een speels effect. Kies voor items van steen, metaal of glas in de kleur van het basispalet. Zo creëer je meer diepte in je interieur. Voor een warmere sfeer zijn velvet kussens en een vloerkleed met textuur perfect.

Help! Ik woon niet in een oud huis

Denk je na het lezen: maar ik woon niet in een oud huis, dus dit kan helemaal niet in mijn huis? Laten we deze fabel voor eens en altijd uit de wereld helpen: ook in een nieuwbouwwoning kan je een industrieel interieur creëren. Misschien mis je de ‘oude ziel’ van een oud huis, maar door meubels en materialen met een oud karakter toe te voegen, creëer je dat industriële gevoel. Ook een betonnen vloer geeft je interieur een industriële look & feel. En dat past ook nog eens helemaal bij de trends van nu!

De industriële woonstijl

Past een industrieel interieur helemaal bij jou, maar weet je nog niet hoe je het op jouw manier kunt toepassen? Oké, we zeggen het nog 1 keer: je kan je interieur zo industrieel maken als je wil. Van typisch grote, robuuste meubels tot elegantere meubels. Het gaat om jouw smaak. Je maakt je interieur echt industrieel met hout, metaal, steen en leer. Dé materialen voor jouw stoere en gezellige interieur.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer