Ontdek 3x een onbekende interieurstijl

Ontdek 3x een onbekende interieurstijl

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis iets mist, maar je kunt je vinger er niet precies opleggen? Misschien is het tijd om een nieuwe interieurstijl te overwegen! In dit artikel zullen we drie onbekende en inspirerende interieurstijlen onderzoeken die jouw huis kunnen transformeren in een oase van rust en sereniteit. We beginnen met een stijl die steeds populairder wordt: de Wabi Sabi woonstijl. Vervolgens zullen we twee andere stijlen verkennen die je misschien nog niet kent. Ben jij klaar om je huis nieuw leven in te blazen? Laten we beginnen!

Wabi Sabi: de schoonheid van imperfectie

Heb je genoeg van strakke lijnen en perfectie in je interieur? Dan is een Wabi Sabi interieur misschien wel iets voor jou! Deze Japanse esthetiek omarmt de schoonheid van imperfectie, veranderlijk en eenvoud. In plaats van te streven naar een foutloze inrichting, draait het bij Wabi Sabi om het vinden van schoonheid in het alledaagse en het omarmen van de natuurlijke veranderingen die met de tijd optreden.

De kern van Wabi Sabi ligt in het waarderen van bescheidenheid en het creëren van een rustgevende sfeer. Kies voor natuurlijke materialen zoals hout, steen en linnen. Laat onvolkomenheden zien, want deze vertellen een verhaal van het leven. Vraag jezelf af: welke items in jouw huis hebben een rijke geschiedenis en kunnen een plaats krijgen in jouw Wabi Sabi interieur?

Hygge: knus en gezellig

Nu we het toch over rustgevende sferen hebben, laten we een kijkje nemen in de wereld van Hygge, een Deense interieurstijl die draait om knusheid en gezelligheid. Hygge gaat over het creëren van een warme en uitnodigende ruimte waar je je kunt terugtrekken van de drukte van het dagelijks leven. Denk aan zachte dekens, comfortabele kussens, kaarslicht en warme tinten.

Hygge gaat ook over het waarderen van de kleine dingen van het leven. Wat is jouw favoriete hoekje in huis om te ontspannen met een goed boek en een kop warme chocolademelk? Zijn er elementen in jouw interieur die je een gevoel van comfort geven? Maak van die plekjes en items het hart van jouw Hygge stijl en geniet van de eenvoudige geneugten van het leven.

Biophilic design: breng de natuur naar binnen

Als jij je het meest op je gemak voelt in de natuur, dan is Biophilic design jou op het lijf geschreven. Deze interieurstijl draait helemaal om het integreren van de natuur in je huis. Het doel is om een harmonieuze omgeving te creëren waarin je je verbonden voelt met de natuur, zelfs als je binnen bent.

Om de Biophilic stijl in jouw huis te omarmen, kun je beginnen met het toevoegen van levende planten in elke kamer. Denk ook aan natuurlijke kleuren en texturen. Denk aan aardetinten en organische materialen, zoals een houten schuifdeur. Maar waarom zou je het beperken tot alleen het visuele aspect? Voeg wat natuurgeluiden toe door middel van een rustgevende fontein of zachte windgong. Ga voor geuren van de natuur met essentiële oliën in je diffuser. Zo kun je een totaalbeleving creëren die al je zintuigen prikkelt.

Welke stijl past bij jou?

Nu je meer weet over deze drie onbekende interieurstijlen, is het tijd om te beslissen welke het beste bij jou past. Durf jij de imperfectie te omarmen met Wabi Sabi? Of wil je liever de gezelligheid van Hygge in huis halen? Misschien ben je wel verliefd geworden op het idee om de natuur naar binnen te brengen met Biophilic Design. Onthoud dat je niet vastzit aan één stijl; je kunt ook elementen uit elke stijl combineren om een unieke en persoonlijke ruimte te creëren. Het belangrijkste is dat jouw huis een weerspiegeling is van wie jij bent en dat het jou een gevoel van rust en geluk geeft.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer