ā€œHow toā€ Pastelkleuren in je huis

“How to” Pastelkleuren in je huis

“How to” Pastelkleuren in je huis

Pastelkleuren zijn dé trend van het moment, wanneer je je interieur een upgrade wil geven. Maar wat zijn pastelkleuren eigenlijk? Nou, denk aan zachte, lichte tinten die subtiel en rustgevend zijn, zoals babyblauw, zachtroze, mintgroen en lavendel. Deze kleuren stralen een gevoel van zachtheid en frisheid uit, waardoor ze perfect zijn voor het creëren van een serene en uitnodigende sfeer in je huis. Ook zijn deze kleuren heel toepasselijk voor dit moment van het jaar: de lente!

Pastelkleuren combineren

Een van de mooie dingen van pastelkleuren is dat ze gemakkelijk met elkaar te combineren zijn. Pastelkleuren vormen een heel zacht kleurenpalet. Wil je een rustige en harmonieuze uitstraling creëren? Probeer dan verschillende pasteltinten te mixen en matchen, zoals babyblauw met zachtroze of mintgroen met lavendel. Door tonen binnen hetzelfde kleurenspectrum te kiezen, behoud je een samenhangend en gebalanceerd palet, waar je helemaal happy van wordt.

Welke interieurstijl?

Pastelkleuren passen perfect bij verschillende interieurstijlen, van Scandinavisch tot Bohemian en van modern tot klassiek. In een Scandinavisch interieur zorgen pasteltinten voor een luchtige en minimalistische uitstraling, terwijl ze in een Bohemian interieur juist een speelse en levendige touch toevoegen. Of je nu houdt van strakke lijnen en ingetogen kleuren of van een meer eclectische en kleurrijke esthetiek, pastelkleuren passen zich moeiteloos aan bij jouw persoonlijke stijl.

Groots statement of subtiele details

Hoe pas je pasteltinten het beste toe in jouw interieur? Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Wil je groots uitpakken met pastelkleuren? Overweeg dan om een statement te maken met een muurkleur. Kies bijvoorbeeld voor een zachte pastelgele accentmuur in de woonkamer of een lichtblauwe muur in de slaapkamer voor een rustgevende sfeer. Deze kleuren vormen een prachtig middelpunt in de ruimte en creëren een kalmerend en uitnodigend gevoel.

Maar het toepassen van pastelkleuren kan ook subtiel zijn, met kleine veranderingen in de details en items van je interieur. Denk aan het toevoegen van pastelkleurige kussens op de bank, een zachtroze plaid op een fauteuil of een mintgroene vaas op de eettafel. Deze kleine accenten zorgen voor een vleugje kleur en brengen tegelijkertijd een gevoel van gezelligheid en warmte in huis.

Bovendien kun je pastelkleuren op nog meer manieren integreren in je interieur. Overweeg bijvoorbeeld om pastelkleurige meubels toe te voegen, zoals een lichtblauwe fauteuil of een zachtroze bijzettafeltje. Of kies voor pastelkleurige accessoires, zoals lampen, vloerkleden of kunstwerken, om een vleugje kleur en persoonlijkheid toe te voegen aan elke ruimte.

Verder kun je ook experimenteren met het gebruik van pastelkleuren in combinatie met andere texturen en materialen. Probeer bijvoorbeeld pastelkleurige kussens te combineren met fluweel, linnen of wol voor een luxe uitstraling. Of mix pastelkleurige keramiek met houten accenten voor een warme en organische look.

Kortom, met pastelkleuren zijn de mogelijkheden eindeloos als het gaat om het verfraaien van je huis. Of je nu kiest voor een groots statement of subtiele details, met pastelkleuren kun je een sfeer van rust en sereniteit creëren waar je elke dag van kunt genieten. Dus laat je inspireren en breng zachtheid en frisheid in je huis met prachtige pastelkleuren!

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer