4 onverwachte plekken voor een schuifdeur

4 onverwachte plekken voor een schuifdeur

Of je woonstijl nu klassiek, Scandinavisch of industrieel is: een schuifdeur past bij iedere woonstijl. Je kunt ‘m namelijk samenstellen zoals jij dat wil, voor de plek waar je ‘m wil. Maar waar kan je een schuifdeur allemaal plaatsen?

Voordelen van een schuifdeur

Een schuifdeur, ook wel loftdeur genoemd, heeft best wat voordelen. Het kan bijvoorbeeld ruimte besparen op bepaalde plekken. Je moet bij een ‘normale’ binnendeur namelijk rekening houden met de draaihoek. Bij een schuifdeur heb je hier geen last van. En dat kan heel wat ruimte besparen!

Maar dat is niet alles. Een schuifdeur kan namelijk op heel veel plekken handig uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan het afscheiden van de woon- en eetkamer, de gang en woonkamer of de slaap- en badkamer. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Nog een voordeel: een schuifdeur kan niet dichtklappen door tocht.

En dan het esthetische gedeelte: een schuifdeur is heel wat spannender dan een standaard deur. Met de schuifdeuren van Barnwoodweb kan je je schuifdeur helemaal zelf samenstellen, waardoor ‘ie superuniek is.

Soorten schuifdeuren

Staal, aluminium, hout, met spiegel, met krijtbord, met steel strips, dubbel of enkel: onze schuifdeuren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Je kunt ze zelfs op maat laten maken. Ben er nog niet helemaal uit wat je wil? Lees dan onze blog in 5 stappen jouw perfecte deur.

Een schuifdeur…

Iedereen weet dat een schuifdeur een mooie toevoeging kan zijn aan je woonkamer. Maar er zijn nog veel meer plekken waar je een schuifdeur kunt plaatsen. 

1. Om spullen uit het zicht te houden

Een schuifdeur is ideaal als je spullen uit het zicht wil houden. Je kunt spullen makkelijk verbergen achter een schuifdeur. Is je tv een doorn in het oog? Plaats er een stoere schuifdeur voor. Word je moe van het steeds opruimen van een kast? Plaats er een houten schuifdeur voor. Wil je de wasmachine liever niet zichtbaar? Plaats er een unieke schuifdeur voor. Zo gepiept!

schuifdeur om spullen uit het zicht te houden

2. In de slaapkamer

Heb je een inloopkast in je slaapkamer? Dan kan een schuifdeur een handige en gave uitkomst zijn. Met een houten schuifdeur kan je de ruimtes helemaal van elkaar scheiden. Of ga voor een stalen schuifdeur met melk of gerookt glas om licht te behouden en voor wat meer privacy.

Met een schuifdeur met spiegel heb je 2 vliegen in 1 klap: je sluit de kamer af én je hebt een spiegel. Ook te gebruiken voor een walk-in-closet. Daarbij laat het de ruimte groter lijken. Ideaal voor kleine kamers dus. Of als je het gewoon mooi vindt, natuurlijk.

schuifdeur in slaapkamer

3. In de badkamer

Huh? Een schuifdeur in de badkamer? Jazeker! Met onze speciale nano coating wordt de deur water- en vuilafstotend. Wij kunnen deze coating erop zetten. Ideaal als je je badkamer een frisse look wil geven.

schuifdeur in badkamer

4. Buiten

Onze Douglas schuifdeuren zijn speciaal voor buitengebruik. Dit hout heeft namelijk een hoge dichtheid, wat betekent dat het hout zichzelf beschermt van binnenuit. Gebruik ‘m als poortduur, schuurdeur of als deur voor je tuinhuisje. Kies bij deze schuifdeur trouwens wel voor een schuifdeursysteem voor buiten. Deze systemen hebben een speciale poedercoating waardoor ‘ie beschermd is tegen het weer. Daarmee kan je je tuin net even opleuken.

schuifdeur buiten

Multi inzetbaar

Van staal tot hout: een schuifdeur is een echte eye catcher in huis. Je kunt een schuifdeur in de woonkamer plaatsen, maar ook op andere plekken in het huis. Waar ga jij een schuifdeur plaatsen?

 

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer