5x Meer licht in je interieur

5x Meer licht in je interieur

De zomer is alweer bijna voorbij en het wordt ’s avonds alweer sneller donker. Met kortere dagen is het des te belangrijker om te zorgen dat er zoveel mogelijk zonlicht in huis komt. Veel daglicht in je huis staat niet alleen mooi, het heeft ook veel voordelen voor jouw welzijn en productiviteit. Het maakt je namelijk vrolijker én geeft je ook nog eens meer energie! Daarnaast laat extra licht in huis je woonruimtes er ruimer uitzien. Ik zeg: kom maar op met extra daglicht in huis. Hoe pak je dit aan? In deze blog delen we vijf tips om op een makkelijke manier extra licht aan jouw interieur toe te voegen!

1: Hang een glazen deur op

Een van de meest stijlvolle en praktische manieren om meer licht in je interieur te brengen, is door het gebruik van een staal en glas deur. Staal en glas deuren zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ze zorgen er ook voor dat er daglicht door de verschillende woonruimtes kan doorschijnen. Of je nu kiest voor een binnendeur, schuifdeur of taatsdeur, ze creëren een naadloze verbinding tussen ruimtes en zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht. Stel je eens voor: je zit in de woonkamer en kunt genieten van het zonlicht dat door de glazen deur stroomt via de keuken. Het geeft je een gevoel van ruimte en vrijheid, terwijl de afscheiding van de deur tegelijkertijd zorgt dat je woonkamer tegelijkertijd haar knusse karakter behoudt. Zo'n deur is niet alleen praktisch maar ook een echte eyecatcher in je interieur.

2: Gebruik lichte kleuren op je muur

Een eenvoudige maar effectieve manier om meer licht in je interieur te brengen, is het gebruik van lichte kleuren op muren en meubels. Wit, crème, zachtgeel of lichtgrijs reflecteren het aanwezige licht en maken je ruimte optisch groter. Combineer dit met natuurlijke materialen zoals lichte houtsoorten en bamboe voor een frisse, luchtige uitstraling. Daarnaast hebben lichte kleuren op je muren het voordeel dat ze een oase van rust in je interieur brengen. Denk bijvoorbeeld aan een zachtblauwe muur in de slaapkamer voor een kalmerende sfeer of witte meubels in je keuken. Bovendien vormen lichte tinten een uitstekende basis voor je interieur om te combineren met kunstwerken en decoratieve accenten, waardoor je ruimte een persoonlijke touch krijgt. Dus, overweeg het gebruik van lichte kleuren op je muren en zie hoe ze een frisse, uitnodigende ambiance in je huis creëren.

3: Pas je raambekleding aan

Soms wil je misschien niet altijd vol zonlicht in je ruimte. Gordijnen en raambekleding zijn dan je beste vrienden. Kies voor lichte en luchtige stoffen die het licht filteren in plaats van blokkeren. Zo kun je de hoeveelheid licht in je ruimte aanpassen aan je wensen en de tijd van de dag. En laten we eerlijk zijn, soms wil je gewoon genieten van wat schaduw en privacy. Met lichte en luchtige gordijnen kun je moeiteloos de hoeveelheid licht in je ruimte regelen. Het is bovendien een kwestie van een simpele handeling om de gordijnen wijd open te trekken en die extra dosis zonlicht binnen te laten, wanneer je maar wilt. Zo heb je altijd de controle over de sfeer in je interieur, ongeacht het tijdstip van de dag.

4: Maak gebruik van spiegels

Een slimme truc om meer licht te creëren, is het gebruik van spiegels. Hang ze strategisch op in je ruimte, tegenover ramen of lichtbronnen. Spiegels reflecteren het licht en laten je ruimte meteen helderder lijken. Het is een eenvoudige, budgetvriendelijke manier om je interieur een lichte en luchtige uitstraling te geven. Heb je bijvoorbeeld een donkere gang? Plaats een grote spiegel aan het einde om het licht van de voordeur te reflecteren. Of wil je een kleinere kamer groter laten lijken? Hang een wandspiegel of loftdeur steigerhout met spiegel tegenover een raam voor een verbluffend effect.

 

5: Installeer een lichtkoepel of uitbouw


Wil je nog meer licht in huis halen en heb je wat meer budget? Overweeg dan het gebruik van lichttunnels, ook wel bekend als lichtkoepels. Lichttunnels zijn doorgaans geïnstalleerd op het dak en fungeren als een soort raam dat direct zonlicht naar binnen leidt. Ze zijn vooral effectief in donkere ruimtes zoals gangen, badkamers en zelfs kelders. Een andere effectieve manier is om een uitbouw te realiseren met veel glaswerk en glazen deuren. Hier creëer je zowel extra woonruimte mee, als veel meer daglicht in jouw woonruimte. Dit is een geweldige manier om je interieur nog lichter en levendiger te maken.

 

Een stralend interieur voor jou!


Met de dagen die korter worden, is het van essentieel belang om te zorgen voor een interieur met een optimale lichtinval. Meer daglicht in huis ziet er niet alleen mooier uit, maar bevordert ook je welzijn en productiviteit. Het maakt je opgewekter en geeft je de energieboost die je nodig hebt. Daarnaast laat het je woonruimtes er ruimer en ruimtelijker uitzien. Van stijlvolle staal en glas deuren tot het gebruik van lichte kleuren op je muren, slimme raambekleding, spiegels en zelfs een uitbouw, er is voor elk interieur en budget een geschikte oplossing. Kies de manier die het beste bij jouw persoonlijke stijl en behoefte past en laat je huis stralen. Dus, waar wacht je nog op? Breng dat extra daglicht naar binnen en geniet van een interieur dat helemaal bij jou past!

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer