Landelijk wonen: 3x tips voor een make-over

Landelijk wonen: 3x tips voor een make-over

Droom je van een warm, rustiek interieur dat je het gevoel geeft van een gezellige boerderij op het platteland? Goed nieuws, je hoeft geen boerderij te kopen om de landelijke stijl in je huis te omarmen. In deze blog deel ik drie eenvoudige tips om jouw huis te transformeren naar een landelijk paleisje. Of je nu een beperkt budget hebt of gewoon op zoek bent naar inspiratie, hier vind je alles wat je nodig hebt om die landelijke woonstijl in huis te halen.

1: Kies de juiste meubels

Meubels vormen de ruggengraat van elk interieur, en bij een landelijk interieur is dat niet anders. Je hoeft daar niet persé de hoofdprijs voor te betalen. Hier zijn een paar budgetvriendelijke meubelopties die perfect passen bij deze stijl. Een charmant dressoir is een goede toevoeging. Het mooie is dat je vaak geweldige tweedehands opties kunt vinden in kringloopwinkels of op online marktplaatsen. Kies voor een dressoir met karakter met ruwe houten afwerkingen. Overweeg een houten tafel met een doorleefde uitstraling of een met een vintage charme. Als je een echte doe-het-zelver bent, kun je zelfs een oude tafel nieuw leven inblazen met een laagje verf en wat schuurpapier. Een andere manier om je interieur een landelijke flair te geven, is door te spelen met deuren. Overweeg bijvoorbeeld een schuifdeur met een landelijke uitstraling, zoals een loftdeur barnwood bruin. Deze deuren voegen textuur en karakter toe aan je ruimte en zijn echte eyecatchers. Stel je voor hoe zo'n deur een landelijk tintje geeft aan je slaapkamer, woonkamer of zelfs je badkamer.

2: Voeg textuur toe

Textuur is een sleutelingrediënt in een landelijk interieur. Het geeft diepte aan je ruimte en creëert een uitnodigende sfeer. Een eenvoudige manier om textuur toe te voegen zonder je hele interieur te veranderen, is door kussens te vervangen of de (vloer)kleden in je woonruimte. Ga voor items met natuurlijke stoffen zoals linnen, katoen en wol. Kies voor exemplaren met reliëf, franjes of gehaakte details voor extra textuur. Deze kussens kunnen je bank of fauteuils meteen een landelijke uitstraling geven. Wil je nog meer impact maken? Overweeg houten balken toe te voegen aan je plafonds. Dit geeft een geweldig accent toe aan je woonkamer en creëert gelijk een landelijke sfeer zonder grote renovatie. 

3: Items uit de natuur

Je kunt echt een tof landelijk interieur creëren met spullen die je gewoon buiten kunt vinden. Denk aan dat coole drijfhout dat je meenam van dat verlaten strand, die gladde stenen en kiezels die je tijdens een wandeling hebt opgeraapt, die takken en twijgen die je zo kunt gebruiken voor wat gave DIY-projecten, en vergeet die pijnappels en gedroogde bloemen niet, die kun je echt goed gebruiken voor een rustieke look. Misschien heb je een verweerde houten schuurplank die je kunt omtoveren tot een rustieke plank aan de muur. Geen oude schuur in je tuin? Je kunt ook eenvoudig een wandplank bestellen van Barnwood. Wat zorgt voor een enorme make-over is het gebruik van wandhout. Met deze kleine aanpassing kun je een enorme impact maken in je woonruimte. Je kan dit bijvoorbeeld ook gebruiken om een lambrisering en/of kapstok te maken. 

Waar wacht je nog op? Met deze 3 tips kan je aan de slag om op een eenvoudige manier jouw interieur om te toveren naar een landelijke oase. Het maakt niet uit welk budget je hebt, wanneer je een beetje creatief bent kun je eenvoudig de landelijke stijl in huis brengen. Kies voor de juiste meubels, voeg textuur toe en laat je inspireren door de natuur. Wanneer je deze 3 tips toepast, heb je de basis gelegd voor aan landelijke woonstijl. Je kan dan lekker gaan genieten van een gezellige en rustieke sfeer in je huis. 

 

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer