3x Kerst in je interieur

3x Kerst in je interieur

 

Het is koud buiten, waardoor jij steeds meer binnen zit in huis. Lekker onder een dekentje op de bank aan de warme chocomel. De feestdagen zijn in aantocht en dat betekent gezelligheid, warmte, en natuurlijk: kerstversiering! Het is dé tijd van het jaar waarin je jouw huis kunt omtoveren tot een waar kerstparadijs. In deze blog gaan we jou drie mooie tips geven om de kerstsfeer in jouw interieur tot leven te brengen. Of je nu een klein appartement hebt of een ruime woning, er is altijd een manier om die heerlijke kerstambiance te creëren die jou en je gasten in de feeststemming brengt.

Tip 1: de kerstversiering 

Deze tip kan natuurlijk niet ontbreken in de kerstsfeer! Wel kan je dit op verschillende manieren aanpakken, daar vertellen wij je graag meer over. De kerstboom is natuurlijk het middelpunt van elke kerstversiering. Maar hoe kun je dit jaar een bijzondere draai geven aan jouw kerstboom? Wel, hier zijn een paar ideeën:

De klassieke kerstboom: als je een traditionele kerstliefhebber bent, ga dan voor een prachtige groene kerstboom die je kunt versieren met glinsterende ballen, slingers en schattige kerstornamenten. Kies voor een echte boom als je van de heerlijke geur van dennennaalden houdt, of ga voor een kunstboom als je op zoek bent naar gemak.

De houten kerstboom: heb je niet veel ruimte in huis? Geen probleem! Overweeg om een houten kerstboom aan de muur te bevestigen of gebruik een driehoek kast in de vorm van een kerstboom. Deze trendy alternatieven zijn niet alleen ruimtebesparend, maar ook milieuvriendelijk. Je kunt ze versieren met lichtslingers en kleine decoraties voor een speels effect.

De minimalistische kerstboom: voor een strak en eigentijds interieur kun je kiezen voor een minimalistische kerstboom. Dit kan een eenvoudige, slanke boom zijn met minimale versieringen in één kleurenschema. Denk bijvoorbeeld aan een witte boom met zilveren ballen voor een moderne uitstraling.

Nu je je kerstboom hebt uitgekozen, is het tijd om te decoreren. Overweeg om zelfgemaakte ornamenten toe te voegen, zoals gevouwen papieren sterren of fotohangers met dierbare herinneringen. Vergeet ook niet om een piek bovenaan de boom te plaatsen voor die finishing touch.

Tip 2: Lampjes

Licht brengt de magie van Kerstmis tot leven. Hier zijn enkele creatieve manieren om lampjes in jouw kerstdecoratie te verwerken:

Fonkelende lichtslingers: hang fonkelende lichtslingers op langs de muren, deuren en ramen. Deze subtiele twinkelende lichtjes zorgen voor een gezellige sfeer in huis. Je kunt ze ook om je kerstboom wikkelen voor een extra sprankeling.

Kaarsen en theelichtjes: Kaarslicht is altijd betoverend, vooral tijdens de kerstdagen. Plaats kaarsen en theelichtjes in mooie kersthouders of glazen potten met dennenappels en kerstgroen voor een rustieke uitstraling.

Lichtgevende kerstdecoraties: kies kerstdecoraties met ingebouwde LED-verlichting voor een moderne twist. Denk aan doorzichtige kerstballen met glinsterende lichtjes erin of decoratieve sterren die zacht oplichten.
Vergeet niet om de verlichting te dimmen om een warme, uitnodigende sfeer te creëren waarin je kunt ontspannen en genieten van de kersttijd.

Tip 3: hout

Hout is een tijdloos materiaal dat de kerstsfeer perfect kan weergeven. Hier zijn enkele ideeën om hout in jouw interieur te integreren:

Houten lambrisering: Overweeg om een deel van de muur te bedekken met wandhout. Dit geeft je interieur een rustieke uitstraling die doet denken aan gezellige chalets in de bergen. Je kunt de houten lambrisering ook wit verven voor een meer eigentijdse look.

Houten decoraties: Versier je huis met houten kerstdecoraties, zoals houten kerststerren, rendieren en sneeuwvlokken. Je kunt deze zelf maken of kant-en-klare houten decoraties kopen en verven in de kleuren die bij jouw kerstthema passen.

Houten meubels en accessoires: Als je op zoek bent naar een meer permanente toevoeging aan jouw interieur, overweeg dan houten meubels en accessoires. Een houten eettafel, houten stoelen of houten planken kunnen een gezellige en warme sfeer in huis brengen.

Met deze drie tips kun jij dit jaar de ultieme kerstsfeer in jouw interieur creëren. Of je nu kiest voor een traditionele kerstboom, creatieve lampjes of het gebruik van houten elementen, het belangrijkste is dat je een sfeer creëert waarin je kunt genieten van de warmte en gezelligheid van Kerstmis.

Dus trek je warme trui aan, steek de kaarsen aan en laat de kerstvreugde in huis stromen. Hoe ga jij dit jaar jouw interieur omtoveren tot een kerstparadijs? Heb je nog andere kerstdecoratie-ideeën waarvan je denkt dat ze de moeite waard zijn om te delen? Laat het ons weten en deel jouw kerstinspiratie!.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer