3x dubbele deuren in je interieur

3x dubbele deuren in je interieur

3x dubbele deuren in je interieur

Stel je voor: je komt een kamer binnen en wordt meteen begroet door een set prachtige dubbele deuren. Klinkt chic, toch? Dubbele deuren zijn echt een geweldige toevoeging aan elk interieur. Naast dat ze er prachtig uit zien, zijn ze ook super praktisch. Ben jij op zoek naar een manier om ruimtes stijl van elkaar te scheiden? Of wil jij meer lichtinval in je interieur? Of ben jij op zoek naar wat extra flair in jouw huis? Dubbele deuren zijn in al deze gevallen dan echt iets voor jou. Laten we eens kijken waarom en hoe je de dubbele deuren kunt toepassen in jouw huis en de verschillende opties die je hebt: dubbele schuifdeuren, dubbele binnendeuren en dubbele taatsdeuren.

Waarom dubbele deuren?

Dubbele deuren voegen echt iets bijzonders toe aan een kamer. Ze geven een gevoel van luxe en maken een ruimte meteen statig. De symmetrie en het evenwicht dat ze brengen, zorgen voor een harmonieuze sfeer. En weet je wat nog beter is? Ze laten veel natuurlijk licht door, vooral als je kiest voor deuren met glazen panelen. Dit zorgt voor een heldere, uitnodigende sfeer en je bespaart ook nog eens op je energierekening omdat je twee ruimtes met elkaar kan scheiden. Dubbele deuren geven je ook de mogelijkheid om ruimtes te scheiden zonder dat je het gevoel hebt dat alles helemaal afgesloten is. Ideaal als je een eetkamer van een woonkamer wilt scheiden, maar toch een vloeiende overgang wilt behouden. En met dubbele deuren kun je zelf bepalen wanneer je een ruimte open of gesloten wilt hebben. Super flexibel dus! Dubbele deuren worden al jarenlang toegepast, denk bijvoorbeeld aan de ensuite deuren in karakteristieke jaren 30 woningen.

Dubbele houten schuifdeuren

Als je op zoek bent naar een stijlvolle manier om ruimte te besparen, dan zijn dubbele schuifdeuren echt iets voor jou. Kies voor dubbele houten schuifdeuren wanneer je de mogelijkheid wil om twee ruimtes ook volledig van elkaar wil kunnen scheiden. Maak gebruik van dubbele metalen schuifdeuren van staal en glas voor een open look.

In plaats van dat de deuren naar binnen of buiten draaien, schuiven ze netjes langs de muur of in een wandpaneel. Ze nemen geen extra ruimte in beslag bij het openen en sluiten, wat vooral handig is in kleinere ruimtes. Plus, ze geven een modern en strak uiterlijk aan je interieur. Bovendien kunnen dubbele schuifdeuren dienen als een uitstekende manier om verschillende kamers met elkaar te verbinden, zonder dat je concessies hoeft te doen aan de ruimte. Daarnaast bieden ze de flexibiliteit om een open gevoel te creëren wanneer ze open zijn, en privacy wanneer ze gesloten zijn.

Dubbele stalen binnendeuren

Dubbele stalen binnendeuren met kozijn zijn de klassieke keuze en kunnen in allerlei stijlen en materialen worden uitgevoerd, van hout tot glas. Ze passen in elk interieur en bieden een groot aanbod aan stijlen en afwerkingen. Bovendien zijn ze makkelijker te installeren dan schuifdeuren. Een nadeel is dat ze ruimte nodig hebben om te openen, wat niet ideaal is voor kleinere ruimtes. Maar als je genoeg ruimte hebt, voegen deze deuren een tijdloze charme toe aan je woning. Daarnaast kunnen stalen deuren worden aangepast met verschillende afwerkingen en glasopties om aan je specifieke wensen te voldoen.

Dubbele taatsdeuren

Dubbele taatsdeuren geven een super luxueuze uitstraling aan je interieur. Daarbij kunnen deze deuren in beide looprichtingen meedraaien en vallen ze vanzelf weer dicht, dit is enorm handig in doorgangen die je veel gebruikt. Dubbele taatsdeuren zijn vaak te zien in luxe woningen en high-end interieurs vanwege hun stijlvolle design. Door hun strakke lijnen passen deze deuren naadloos in een modern of minimalistisch interieur. De installatie vereist wel wat meer aandacht, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Optioneel: zijpanelen

Voor zowel dubbele binnendeuren als dubbele taatsdeuren kun je zijpanelen toevoegen. Dit zijn (smalle) glaspanelen naast de deuren die extra licht binnenlaten en het gevoel van ruimte vergroten. Daarnaast geven ze een luxueuze uitstraling aan de deuren. Ze creëren ook een gevoel van ruimtelijkheid, waardoor de ruimtes groter en luchtiger aanvoelen. Tot slot voegen de zijpanelen een extra dimensie toe aan het ontwerp van de deur, je maakt het ontwerp helemaal uniek op maat voor jouw situatie.

Dubbele deuren kunnen echt een wereld van verschil maken in je interieur. Of je nu kiest voor ruimtebesparende schuifdeuren, klassieke binnendeuren of moderne taatsdeuren, er is altijd een optie die perfect bij jouw stijl en behoeften past. Kijk goed naar jouw situatie en overweeg dan welke dubbele deuren het beste bij je pasten. Met de juiste keuze maak je je interieur niet alleen mooier, maar ook functioneler. En zeg nu zelf, wie kan de charme van een stel prachtige dubbele deuren weerstaan die je huis meteen die luxueuze uitstraling geven?

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer