Modern wonen doe je zo

Modern wonen doe je zo

Als jij luxe interieur zegt, dan zeggen wij moderne woonstijl! Een modern interieur is namelijk te herkennen aan zijn luxe uitstraling, strakke lijnen en niet te veel poespas. Het is een stijlvolle en functionele woonstijl, maar hoe pas je ‘m toe?

Het moderne interieur

Er is niet één manier om een modern interieur te creëren. Er zijn namelijk veel interpretaties van deze stijl, en dat zorgt ervoor dat er heel veel mogelijk is. Maar we kunnen wel zeggen dat elk modern interieur minimalistisch is: de decoratie is minimaal en de meubels zijn vooral praktisch. Een gezellig en simpel geheel waarover is nagedacht dus. En ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom vertellen we je graag de meest voorkomende kenmerken van een modern interieur.

De basiskleuren

De basis van een modern interieur is rustig. Zwart, wit, grijs en bruin voeren de boventoon. Dit wordt afgewisseld met een paar lichtere kleuren. De vloer is vaak van beton of hout. Prints en dessins komen eigenlijk niet voor in een modern interieur. Dat heeft een reden: door het basic kleurenpalet krijgen de (kleurrijke) eye catchers van het interieur namelijk de aandacht die ze verdienen. Mocht je toch wat afwisseling op de muur willen, kan je gaan voor zwart wandhout.

modern interieur

Moderne materialen

Een modern interieur vraagt om moderne materialen. Glas, metaal, chroom, steen en hoogglans zijn typisch moderne materialen – en passen dus bij een modern interieur. Deze materialen zijn ook makkelijk te combineren met materialen die zorgen voor wat meer warmte en gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan een houten tafel met een stalen onderkant. Of een fauteuil van velours, bijvoorbeeld.

Strak, strak, strak

De moderne woonstijl is praktisch en – je raadt het al - strak. Meubels hebben simpele lijnen en zijn vaak groot om de ruimte groter te laten kijken. Moderne binnendeuren hebben meestal veel glas. Een metalen taatsdeur met glas is bijvoorbeeld de perfecte deur voor een modern interieur. Een taatsdeur heeft namelijk geen deurkozijn. Dat betekent dat je ‘m helemaal aan kan laten sluiten aan het plafond. Hierdoor blijft de deurpost clean en geeft het een prachtige luxe look. Door de grote hoeveelheid glas komt er ook veel natuurlijk licht binnen. Da’s ook mooi meegenomen.

 

Accessoires

De moderne woonstijl is niet zo’n fan van accessoires. De meeste accessoires zijn namelijk niet praktisch, wat bij een modern interieur juist belangrijk is. Maar zonder accessoires geen sfeer. Daarom mogen de accessoires die worden gebruikt ook echt opvallen. Ga dus voor kussentjes in opvallende kleuren of een groot – en misschien wel kleurrijk - kunstwerk aan de muur. Dat fleurt de boel een beetje op. ;)

Moderne woonstijl combineren

De benaming ‘moderne woonstijl’ wordt vaak voor verschillende stijlen gebruikt. Dit komt doordat deze woonstijl heel divers is en makkelijk te combineren met andere woonstijlen.

Modern landelijk interieur

Een modern landelijk interieur is eigenlijk een landelijk interieur zonder veel tierlantijntjes. Het is de rustige variant van een landelijk interieur. Ook is een zwarte stalen binnendeur prachtig bij een modern landelijk interieur. Het geeft een landelijk interieur net die moderne, minimalistische touch.

Modern klassiek interieur

Een typisch modern klassiek interieur is een mix van antieke en moderne items. De meubels en accessoires zijn sierlijk en symmetrisch. Het basis kleurenpalet wordt ingewisseld voor donkere tinten, met hier en daar nog wat neutrale basiskleuren.

klassiek modern interieur


Hét moderne interieur bestaat niet

Hét moderne interieur bestaat niet. Maar er zijn wel een paar kenmerken die behoren tot deze stijl. En je mag zelf invullen hoe je die toepast. Want uiteindelijk straalt een modern interieur sereniteit uit. Het voelt luxe en is ook nog eens lekker praktisch. Niet te vol, niet de druk. Gewoon precies goed. Op jouw manier.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer