Dit zijn onze soorten hout

Dit zijn onze soorten hout

Dit zijn onze soorten hout

Je bent er eindelijk uit: er moet een houten schuifdeur in huis komen. Maar voor welk soort hout moet je kiezen? En heb je er onderhout - snap je 'm? ;) - aan? Geen stress; hieronder vind je een overzicht van onze houtsoorten. Dat moet goedkomen!

Schuifdeuren met hout

Met een houten schuifdeur geef je je interieur volop sfeer en een unieke touch. Je kunt bij ons kiezen uit 5 soorten hout voor jouw binnendeur: steigerhout, barnwood, eikenhout, teak en grenen (DIY). Bij elke houten deur kan je ook nog kiezen uit verschillende stijlen, zoals classic Xbar of Scottish. Lekker veel keus, zodat de deur echt in jouw smaak is.

Terug naar het hout: het hout dat wij gebruiken voor de schuifdeuren wordt door ons geselecteerd, waardoor je zeker kunt zijn van hoge kwaliteit deuren. De deuren worden met de hand gemaakt in Katwijk. Eerst drogen we het hout onder de 18%. Dit zorgt ervoor dat je deur niet kromtrekt wanneer je deze ophangt. Vervolgens maken onze deurenmakers jouw deur met de hand. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud.

Steigerhout

Het bijzondere aan ons steigerhout is dat het direct van Nederlandse bouwplaatsen naar onze werkplaats komt. Daardoor zitten er nog weleens bouwresten op de planken. Als we dit hout binnenkrijgen, zorgen we er (natuurlijk) eerst voor dat de grootste bouwresten van het hout worden afgehaald. Daarna controleren we de planken nogmaals, waarna ze na goedkeuring worden gedroogd.

Steigerhout is echt robuust hout. Bij een deur op maat, gemaakt van gebruikt steigerhout, kan je ervoor kiezen om het hout licht, zwaar of niet te laten schuren. Hoe zwaarder je het laat schuren, hoe minder bouwresten en hoe meer houtstructuur zichtbaar is. Daarnaast beitsen we sommige deuren met een beits naar keuze. Een beits is transparant, waardoor de houtstructuur goed zichtbaar blijft. Het voordeel van beitsen is dat het het hout beschermt en het karakter van het steigerhout behoudt.

Ons steigerhout is beschikbaar in de kleuren zwart, bruin, grijs en wit,. Daarnaast kun je je steigerhouten schuifdeur ook in een RAL-kleur naar jouw keuze laten verven. Zo kan je de deur een geheel maken met de achterliggende muur, of juist extra laten opvallen. Of wat dacht je van een schuifdeur met krijtverf? Leuk als je kinderen hebt of fan bent van lijstjes maken. Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Ga dan voor de onbehandelde steigerhouten schuifdeur en geef de deur bijvoorbeeld een leuke twist door er een tekst op de zetten. Je kan ook nog kiezen uit een steigerhouten schuifdeur met een spiegel. Da’s handig voor de slaapkamer of inkoopkast. 

Barnwood

Barnwood is uniek hout, omdat het al een leven heeft gehad. Het hout komt namelijk van oude huizen en schuren, die vroeger van barnwood werden gebouwd. Daardoor heeft het hout alle weersomstandigheden al een keer meegemaakt. En dat geeft dit hout zo’n unieke uitstraling en karakter. Wij zorgen ervoor dat de planken vrij worden gemaakt van spijkers en eventueel levende dingetjes. Hierdoor kan jij - zonder omkijken - genieten van een deur met geschiedenis.

Je kunt kiezen uit de kleuren Barnwood bruin en Barnwood grijs. Elke kleur heeft zijn eigen verhaal. Zo heeft Barnwood grijs in zijn vorige leven in de schaduw gestaan, waardoor het hout een grijze kleur heeft gekregen. Barnwood bruin heeft juist veel
in de zon gestaan, waardoor het de authentieke bruine kleur heeft gekregen. Als je gaat voor een moderne of industriële stijl, maken de ‘steel strips’ de look van deze deur echt af. Met een barnwood schuifdeur geef je hout dus eigenlijk een tweede leven.

houten schuifdeur

Eikenhout

Eikenhout komt je waarschijnlijk niet onbekend voor, aangezien veel meubels hiervan zijn gemaakt. En dat is met een reden! Eikenhout is namelijk heel sterk en duurzaam. Omdat ons eikenhout uit verschillende landen komt, verschillen de deuren van kleur en nerven Het hout komt onbehandeld bij ons binnen. Wij drogen en schuren ‘m en we stoppen de scheurtjes in de deur. En als je dat wil, kunnen we ‘m ook nog voor je behandelen. 

Je kunt ook kiezen voor een eikenhouten schuifdeur van de boomkant. Dat betekent dat de vorm van de boom nog te zien is. Waar andere eiken deuren zijn gemaakt van 'planken', bestaat deze deur uit 1 deel. Superuniek!  

Teak

Teakhout is superstoer hout. Ons teakhout is al een (paar) keer gebruikt, maar dat maakt het zeker niet minder sterk. Omdat het al een keer is gebruikt, is het hout ook duurzaam. Bij Barnwoodweb vind je een teakhouten schuifdeur met een Hongaarse punt en optioneel met een stalen frame. Hiermee heb je zowel een deur als een echt een kunstwerk aan de muur.

Grenen DIY houten deur

De naam van deze deur zegt misschien wel genoeg: de DIY houten schuifdeur is een echte doe-het-zelf schuifdeur. Deze grenen deur is gladgeschaafd en op maat gezaagd. We hebben de planken voorgeboord, gladgeschaafd en geschuurd, zodat je 'm meteen kunt impregneren, verven en beitsen. Grenen is licht materiaal en daardoor makkelijk te bewerken.

Het soort hout gekozen, wat nu?

Heb je je deur gekozen? Dan ben je alweer stapje dichterbij een nieuw interieur! Vergeet niet om een bijpassend schuifdeursysteem erbij te bestellen, zodat je ‘m op kunt hangen. Veel plezier met je nieuwe loftdeur. ;)

 

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer